Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Quelle est l'origine et la signification des symboles qui représentent le mâle et la femelle ? – Mi a férfi és női nem szimbólumának eredete?

Les symboles mâle et femelle remontent à l’Antiquité. Le symbole mâle (cercle avec flèche) désignait le dieu de la Guerre. Baptisé Mars par les Romains, ils s’en servirent pour nommer la planète rouge. Le symbole femelle (cercle avec croix) était le signe de la déesse de l’Amour. Appelée Vénus chez les Romains, elle désigne également la planète.

A férfi és női szimbólumok használata egészen az ókorig nyúlnak vissza. A férfi szimbólum - kör egy nyillal - a háború istenét jelölte. A rómaiak keresztelték Marsnak, amelyet a vörös bolygó megnevezésére használtak. A női szimbólum (kör egy kereszttel) a szerelem istennőjének jele volt. A rómaik Vénusként emlegették, amely egyaránt a bolygót is jelenti.

Au Moyen Age, alchimistes et astrologues se servirent de ces symboles dans leurs écrits ésotériques. Ils furent alors récupérés par les scientifiques du XVIIIe siècle pour préciser le sexe des plantes et des animaux étudiés. Cette règle existe toujours.

A középkorban, alkimisták és asztrológusok használták ezeket az ezoterikus jeleket. A XVIII. századtól a tudósok használták a növények és állatok nemének pontos megjelölésére. Ez a szabály mind a mai napig érvényes.

Source : Philippe Marchetti

S ´ il est un homme politique qui défraie la chronique sur la scène...
A tömegturizmusból fakadó kellemetlenségek orvoslása érdekében...
Sikeres, felkészítés közép és emelt szintű érettségire, különböző...
Tutanhamon sírját 1922-ben fedezte fel Howard Carter és Lord...
Elborították a lángok Dél-Franciaországot.
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó