Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech
Hamarosan bárhol lehet robogót bérelni és leállítani a főváros utcáin, ahol csak akarjuk.
 
Il sera bientôt possible de louer un scooter n’importe où et le restituer où on le souhaite dans les rues de la capitale. 
 
 
A Velib 2007-es és az Autolib 2011-es  beindítása után jöhetnek a robogók. Várakozva az önkormányzati szolgáltatásra, a "CityScoot" kézbe vette az ügyet. Június 30-tól 70 robogót állít forgalomba, hogy a felhasználók teszteljék.
 
Après le lancement de Vélib en 2007 et d’Autolib en 2011, place aux scooters. En attendant un service de la mairie, l’entreprise privée  "CityScoot" a pris les devants. 70 de ses scooters vont être mis en place dès le 30 juin afin d’être testés par les utilisateurs.
 
 
Ha a kísérlet sikerrel zárul, akkor 1000 robogó lesz elérhető 2016. januárjától. Nyilvánvaló, hogy ez messze elmarad a 12.897 fővárosban keringő bicajtól. De az új szolgáltatás fontos eszköz lehet: a felhasználók a város bármely pontján felpattanhatnak rá és ott hagyhatják, ahol éppen jól esik.
 
Si l’expérience est concluante, ce sont 1.000 scooters qui seront mis à la disposition de tous, à partir de janvier 2016. Evidemment, on restera encore très loin des 12.897 Vélib qui circulent dans la capitale. Mais le nouveau service présente en revanche un atout de taille : les bénéficiaires peuvent prendre et restituer les scooters à n'importe quel endroit dans la ville.
 
Forrás: L'observateur
Fordítás: P.E.
Si Un Bal masqué ne figure pas parmi les plus connus de ses opéras, le fait divers qui inspira...
Kezdő szinttől bármilyen típusú és szintű nyelvvizsgára, érettségire, üzleti és állásinterjúkra,...
Se prolongeant sur plus de 45 jours (du 29 décembre 1944 au 13 février 1945), le siège de Budapest...
A néhai Diana hercegnő nevét fogja viselni az a tér Párizsban az Alma híd tövében, amely alatti...
Következzenek: pronom personnel, pronom réfléchi. Avagy személyes és visszaható névmások a...
Az ötszáz éves Chambord-kastély bélyege - Le timbre des 500 ans du château de Chambord
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó