Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech


Bár a statisztikák szerint a magyarok idegennyelv-tudása európai szinten a béka feneke alatt van és csak lassan javul, az otthonokban azért egyre nagyobb teret nyer az angolul, németül, franciául beszélés.

Azok, akik ebből a korosztályból már gyermeket nevelnek, sokan szeretnék / szeretnénk, hogy a gyermekeink "szériatartozéka" legyen legalább egy, de inkább két világnyelv ismerete. Abban a kérdésben, hogy a gyereknél mikor kezdjük a nyelvoktatást, jócskán eltérnek a nézetek. Valaki azt vallja, hogy nem lehet elég korán elkezdeni, van, aki azt mondja: a gyerek élje ki a gyerekkorát és ne stresszeljük az anyanyelvén kívül még egy nyelvvel, majd az iskolában megtanulja.

A kérdést nem lehet minden szituációra érvényes kinyilatkoztatásokkal eldönteni, főleg, hogy ez egy sokismeretlenes egyenlet: függ attól, hogy magyar, vagy külföldi környezetről beszélünk, mindkét szülő beszéli-e az idegennyelvet, illetve, hogy egy, kettő, három- vagy többgyermekes családról van szó.

Szeretnénk összeállítani egy "Gyakori kérdések" cikket, amiben ti is kérdezhettek, az érintett szülők pedig saját tapasztalataik alapján elmondják véleményüket.

Akkor tehát vágjunk bele, jöhetnek a kérdések hozzászólásban, a Facebook oldalunkon vagy emailben: info [kukac] francianyelv [pont] hu.

Hozzászólás (Facebookkal)

Ismert bűnözőt szöktettek meg helikopterrel egy francia börtönből – közölte az AFP hírügynökség a...
„Franciaország magyarországi nagykövete támogatja Orbán Viktort" címmel jelent meg a Mediapart...
Többek között homoszexuális, transzvesztita fekete táncosokkal mulatott a Zene Ünnepén Emmanuel...
C'est voté. Le Parlement hongrois rend l'aide aux migrants passible de poursuites pénales. Et de...
Kezdő szinttől bármilyen típusú és szintű nyelvvizsgára, érettségire, üzleti és állásinterjúkra,...
Qui va encore nous faire croire que le livre est mort, tué par internet? Rassurez-vous, le livre...
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó