Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Sokan nem iratkoznak be a felvételt követőenKomoly problémát jelent a mai felsőoktatási rendszerben, hogy a felvételt nyert hallgatók jelentős része különösebb indoklás nélkül nem iratkozik be, és nem kezdi meg a tanulmányait.

Ezzel elveszik a lehetőséget azoktól a diákoktól, akik az üresen maradó helyeket szívesen betöltenék. A Budapesti Gazdasági Főiskola gyors lépéseket szorgalmazott a helyzet megoldására.

Sándorné dr. Kriszt Éva, a főiskola rektora az ATV Reggeli Jam című műsorában elmondta, ez a jelenség már több éve tart minden felsőoktatási intézményben. Náluk ebben a tanévben 5600 felvett hallgatóból 781-en nem iratkoztak be, közülük 344-en államilag finanszírozott képzésre nyertek felvételt. Felhívták a rektori konferencia figyelmét erre a problémára, és egy felmérés keretében keresik a részletes okait ennek a jelenségnek. Mint mondta, sokat segíthet a tájékoztatás, hiszen sokan azt sem tudják, hogy a költségtérítéses és az államilag finanszírozott képzés között van átjárhatóság, így az anyagi gondok nem feltétlenül kell, hogy akadályt jelentsenek.

Le Lycée français de Budapest recrute pour la rentrée 2019 des professeurs en Hongrois Langue...
• Francia és orosz nyelvtanárként 24 évig oktattam és vizsgáztattam az ELTÉ-n.
Felkerült az internetre Goztola Krisztina Les recherches continuent – Engedj el! című kisfilmje.
Hamarosan egész Franciaországban betiltják az elektromos rollerezést a járdákon. - La circulation...
S´il a manifesté son génie dans pratiquement tous les genres, de la musique instrumentale à la...
La fête du muguet – A gyöngyvirág ünnepe
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó