Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Ezek a különlegesen intelligens madarak hozzászoktak a városi élethez, de sok problémát okoznak. Csõrükkel kilyukasztják a kihelyezett szemeteskosarak mûanyagzsákjait, vagy egyszerûen belépnek, hogy ennivalót kotorjanak ki maguknak. A merészebbek annyira közel mennek a gyerekekhez, hogy szülõk attól tartanak: kikapják kezükbõl az uzsonnájukat. A madárvédõ társaságok szerint ez felesleges aggodalom, mert a varjú alapvetõen félénk madár. Sokan azonban a hangjukat is roppant kellemetlennek tartják.

{mosimage}A szemét szétszóródásának megakadályozására a parkokban egyelõre átmeneti megoldásként, kemény, átlátszó mûanyagtasakot húznak a szemeteskosarakra. Rácsozott fedelû lesz majd a tartós változat.

A szakemberek szerint a varjak megtalálták a módját annak, hogy miként tudnak a megváltozott körülmények között fennmaradni. A városban jobban tudnak védekezni az idõjárás viszontagságaival szemben, és több esélyük van arra is, hogy megmeneküljenek olyan ragadozó madaraktól, mint a sólyom, a sas, vagy az uhu. Ezt teszik az örvösgalambok és az ezüstsirályok is, amelyeknek városi jelenlétét már 1960-tól észlelik - írta a Le Figaro címû francia napilap. (Forrás: karpatinfo)

S ´ il est un homme politique qui défraie la chronique sur la scène...
A tömegturizmusból fakadó kellemetlenségek orvoslása érdekében...
Sikeres, felkészítés közép és emelt szintű érettségire, különböző...
Tutanhamon sírját 1922-ben fedezte fel Howard Carter és Lord...
Elborították a lángok Dél-Franciaországot.
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó