Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A magyar címe és a leírása alapján anno majdnem kihagytam ezt a filmet, ami nagy kár lett volna, mert közel sem az a bugyuta mese ez, aminek elképzeltem. Inkább egy elképesztően kedves, megható alkotás, ami legfőképp kedvet csinál ahhoz, hogy az ember leüljön, szótárakat nézegessen "csak úgy", és elkezdjen franciául hangosan, csak magának felolvasni.

Én legalábbis a megnézés után még napokig a film bűvöletében éltem, és titokban hangosan olvastam fel francia regényeket, igyekezve úgy hangsúlyozni, ahogy azt a filmben tették. De még ha mások nem is kattannak rá ennyire a dologra, a filmet önmagában is ajánlom, mert hihetetlenül élvezetes hallgatni, ahogy áramlik, zenél benne a francia nyelv. Nem beszélve a szívet-lelket melengető történetről.

Azoknak, akik
- szeretik a francia nyelv hangzását
- eddig nem szerették Gérard Dépardieu-t
- úgy érzik, hogy gyerekkorukban az iskolában a tanáraik valamit nagyon elszúrtak, amikor az olvasásra akarták ránevelni

További franciafilm-ajánlók Gózon Eszter blogján.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A peine rentrés d´une tournée chaleureusement accueillie aux...
A peine retombées les fusées du feu d´artfice, au demeurant...
Ce lundi 19 août, Angela Merkel s´est rendue à Sopron, ville...
Le 20 août, les Hongrois vont célébrer leur fête nationale. Le temps...
Trottinettes électriques : mieux vaut s'assurer ! – Jobb lenne...
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó