Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Tájékoztató jellegű információ

Si vous ne souhaitez pas dépenser trop d'argent lors de votre semestre à l'étranger, c'est à Madrid qu'il faudra aller. La capitale espagnole se présente comme la ville la plus abordable pour les étudiants, selon une étude réalisée par le site ecosocioconso.com portant sur onze capitales européennes, les plus visitées par les étudiants français.

Ha nem akarsz túl sokat költeni félévenkénti szemeszteredre, akkor Madridba kellene menned. Egy tanulmány (ecosocioconso.com) szerint, a spanyol főváros a legolcsóbb a francia diákok által leggyakrabban látogatott tizenegy európai főváros közül.

aétudier

Si Londres reste la ville aux loyers les plus chers, c'est à Copenhague que le coût de la vie explose. Au Danemark, les prix des services et biens de consommation dépassent de 40 % la moyenne des vingt-huit Etats membres de l' européenne. A l'inverse, Madrid, Berlin ou Rome possèdent le coût de la vie le plus bas des onze pays sélectionnés.

Lakbér szempontjából London a legdrágább, Koppenhágában a megélhetési költségek az egekbe szöknek. Dániában a fogyasztási cikkek és szolgáltatások ára 40%-kal meghaladja az Europai Unió huszonnyolc tagállamának átlagát. Ezzel szemben, a legalacsonyabb megélhetési költségek tekintetében, Madrid, Berlin és Róma áll az élen.

És egy egyszbás lakás bérleti díja, 2014-ben:
astudio

 

Forrás: Le Monde

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

Kövess minket!

Francia szótárak

Hirdetés

Pierre Waline blogja

 
 

Bíró Ádám blogja Párizsból

Actualité sportive vue de Budapest

Francia idegenlégió blog

 

Baranyi Beatrix, Recto et verso

Baranyi Beatrix, Recto et verso

 

 

 

Állásajánlatok

A címoldalról ajánljuk

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Franciatanárok

  • 1
  • 2
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó