Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A mûsorban megszólaló Maradi István még hozzátette: “A mobil ereje abban rejlik, hogy egy bárhol, bármikor eléretõ tudásbázis". Manapság a munkaerõ-piacon való boldoguláshoz legalább egy idegen nyelv társalgási szintû ismerete szükséges. Ettõl a felismeréstõl vezérelve, sokan neki is fognak a tanulásnak, azonban a kezdeti lelkesedés és elhatározás hamar alábbhagy. Ennek oka, hogy a munka, család és a gyerek mellett a nyelvtanulók többsége nem tud rendszeresen leülni a könyv elé, pedig ez lenne a kulcsa egy idegen nyelv sikeres elsajátításának. Az elfoglalt fejlõdni vágyók kedvence lehet tehát a mobiltelefon.

A gondolkodás elsõsorban vizuális képekbõl építkezik.

A multimédiás tartalom mellett, a nyelvoktató sms azt is lehetõvé teszi, hogy naponta érkezzen szöveges - például szavak, nyelvtani feladatok - tudásanyag a mobilunkra. Az üzenetek rövidsége - melyet megtöbbször a mobiltanulás hátrányaként jegyeznek - a nyelvtanulás esetében kifejezetten elõnyös, hisz így nem bújhat ki a nyelvtanuló a tanulás alól, azzal az ürüggyel, hogy nincs ideje. Azt, hogy a szövegcentrikus tanulást, miért egészítik ki hatékonyan a multimédiás tartalmak, Nyíri Kristóf, filozófiaprofesszor, a BME egyetemi tanára a következõképpen magyarázta: "A kettõs kódolás elmélete kimondja, hogy az agy két féltekéje - a képies és a verbális - egymással együttmûködésben éri el a legjobb teljesítményt. A képeknek szavakra van szükségük, hogy logikai rendbe álljanak, viszont a gondolkodás elsõsorban vizuális képekbõl építkezik." Aki lemaradt az elõadásról, interneten május végétõl újra nézheti a www.mindentanulas.hu weboldalon, ahol az elõadások és a kerekasztal-beszélgetések mellett színes fotók, riportfilmek között is lehet böngészni.

Hozzászólás (Facebookkal)

C'est voté. Le Parlement hongrois rend l'aide aux migrants passible de poursuites pénales. Et de...
Kezdő szinttől bármilyen típusú és szintű nyelvvizsgára, érettségire, üzleti és állásinterjúkra,...
Qui va encore nous faire croire que le livre est mort, tué par internet? Rassurez-vous, le livre...
Voil à une sortie quelque peu inédite p our clore cette saison musicale: l 'épreuve publique de...
Hat nagyszínpadi bemutatót tervez a 2018/2019-as évadban a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ), köztük...
Május 16-án Éric Fournier, Franciaország magyarországi nagykövete az Akadémiai Pálmarend lovagi...
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó