Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A mûsorban megszólaló Maradi István még hozzátette: “A mobil ereje abban rejlik, hogy egy bárhol, bármikor eléretõ tudásbázis". Manapság a munkaerõ-piacon való boldoguláshoz legalább egy idegen nyelv társalgási szintû ismerete szükséges. Ettõl a felismeréstõl vezérelve, sokan neki is fognak a tanulásnak, azonban a kezdeti lelkesedés és elhatározás hamar alábbhagy. Ennek oka, hogy a munka, család és a gyerek mellett a nyelvtanulók többsége nem tud rendszeresen leülni a könyv elé, pedig ez lenne a kulcsa egy idegen nyelv sikeres elsajátításának. Az elfoglalt fejlõdni vágyók kedvence lehet tehát a mobiltelefon.

A gondolkodás elsõsorban vizuális képekbõl építkezik.

A multimédiás tartalom mellett, a nyelvoktató sms azt is lehetõvé teszi, hogy naponta érkezzen szöveges - például szavak, nyelvtani feladatok - tudásanyag a mobilunkra. Az üzenetek rövidsége - melyet megtöbbször a mobiltanulás hátrányaként jegyeznek - a nyelvtanulás esetében kifejezetten elõnyös, hisz így nem bújhat ki a nyelvtanuló a tanulás alól, azzal az ürüggyel, hogy nincs ideje. Azt, hogy a szövegcentrikus tanulást, miért egészítik ki hatékonyan a multimédiás tartalmak, Nyíri Kristóf, filozófiaprofesszor, a BME egyetemi tanára a következõképpen magyarázta: "A kettõs kódolás elmélete kimondja, hogy az agy két féltekéje - a képies és a verbális - egymással együttmûködésben éri el a legjobb teljesítményt. A képeknek szavakra van szükségük, hogy logikai rendbe álljanak, viszont a gondolkodás elsõsorban vizuális képekbõl építkezik." Aki lemaradt az elõadásról, interneten május végétõl újra nézheti a www.mindentanulas.hu weboldalon, ahol az elõadások és a kerekasztal-beszélgetések mellett színes fotók, riportfilmek között is lehet böngészni.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

Kövess minket!

Francia szótárak

Hirdetés

Pierre Waline blogja

 
 

Bíró Ádám blogja Párizsból

Actualité sportive vue de Budapest

Francia idegenlégió blog

 

Baranyi Beatrix, Recto et verso

Baranyi Beatrix, Recto et verso

 

 

 

Állásajánlatok

A címoldalról ajánljuk

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Franciatanárok

  • 1
  • 2
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó