Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A mûsorban megszólaló Maradi István még hozzátette: “A mobil ereje abban rejlik, hogy egy bárhol, bármikor eléretõ tudásbázis". Manapság a munkaerõ-piacon való boldoguláshoz legalább egy idegen nyelv társalgási szintû ismerete szükséges. Ettõl a felismeréstõl vezérelve, sokan neki is fognak a tanulásnak, azonban a kezdeti lelkesedés és elhatározás hamar alábbhagy. Ennek oka, hogy a munka, család és a gyerek mellett a nyelvtanulók többsége nem tud rendszeresen leülni a könyv elé, pedig ez lenne a kulcsa egy idegen nyelv sikeres elsajátításának. Az elfoglalt fejlõdni vágyók kedvence lehet tehát a mobiltelefon.

A gondolkodás elsõsorban vizuális képekbõl építkezik.

A multimédiás tartalom mellett, a nyelvoktató sms azt is lehetõvé teszi, hogy naponta érkezzen szöveges - például szavak, nyelvtani feladatok - tudásanyag a mobilunkra. Az üzenetek rövidsége - melyet megtöbbször a mobiltanulás hátrányaként jegyeznek - a nyelvtanulás esetében kifejezetten elõnyös, hisz így nem bújhat ki a nyelvtanuló a tanulás alól, azzal az ürüggyel, hogy nincs ideje. Azt, hogy a szövegcentrikus tanulást, miért egészítik ki hatékonyan a multimédiás tartalmak, Nyíri Kristóf, filozófiaprofesszor, a BME egyetemi tanára a következõképpen magyarázta: "A kettõs kódolás elmélete kimondja, hogy az agy két féltekéje - a képies és a verbális - egymással együttmûködésben éri el a legjobb teljesítményt. A képeknek szavakra van szükségük, hogy logikai rendbe álljanak, viszont a gondolkodás elsõsorban vizuális képekbõl építkezik." Aki lemaradt az elõadásról, interneten május végétõl újra nézheti a www.mindentanulas.hu weboldalon, ahol az elõadások és a kerekasztal-beszélgetések mellett színes fotók, riportfilmek között is lehet böngészni.

Au lendemain de la Guerre, une célèbrité aurait, paraît-il, déclaré: ”J´aime tellement l´Allemagne...
Les mélomanes et amateurs d ´ opéras le savent bien: la turquerie fut un genre tr è s en vogue en...
Comme l ´ on sait, le Trois septembre marque l ´ anniversaire de la déclaration de guerre à l ´...
Pour terminer l´été en beauté et célébrer ensemble les premiers beaux jours de l´automne, rien de...
Le phénomène est bien connu, quitte à en devenir un lieu commun: déserté par ses habitants, Paris...
Lors d’une visite chez des amis Hongrois durant l’été 1968, nous décidâmes de faire un grand...
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó