Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech
Baux de Provence (Bouches-du-Rhône) : le musée à ciel ouvert
Baux de Provence (Bouches-du-Rhones): a szabadtéri múzeum
 
 
Les Baux de Provence sont au cœur du massif des Alpilles.  
Baux de Provence az Alpilles-hegység szívében található. 
 
Ses maisons sont, de ce fait, sculptées dans la roche. Le village de Baux de Provence tient son nom de la pierre qui a servi à le construire : la pierre de Baux. Cette pierre était extraite dans les carrières de la commune qui sont désormais devenues un site de spectacles audiovisuels : les Carrières de Lumières.
 
Házait ily módon a sziklába vésték. A falu nevét annak a kőnek köszönheti, amelyből építették: a baux-i kőnek. Ezt a követ a község kőbányájában termelték ki, amely azóta a Carrieres de Lumieres elnevezésű audiovizuális előadások színhelye lett.
 
Si vous êtes passionnés d’histoire, vous serez charmés par ce musée à ciel ouvert puisque la commune compte 22 monuments historiques. En empruntant les rues pavées qui mènent au sommet du village, vous serez conquis par le panorama qui a inspiré les peintres Paul Cézanne ou Vincent Van Gogh. 
 
Akit érdekel a történelem, elbűvölőnek találja majd ezt a szabadtéri múzeumot, hiszen a községben 22 műemlék található. A falu tetejére a vezető macskaköves utcákon feljutva magéval ragadja a látogatót a Paul Cézanne és Vincent Van Gogh festőket is megihlető kilátás.
 
C’est à la suite d’une visite de la Reine d’Angleterre, que le village des Baux de Provence n’a plus cessé d’attirer la foule. C’est le cinquième site le plus visité de France.
 
Anglia királynőjének látogatása óta Baux de Provence-be özönlenek a látogatók. A falu Franciaország ötödik leglátogatottabb települése.
 
Une petite vidéo : 
 
Source : detoursenfrance
 

Hozzászólás (Facebookkal)

Ismert bűnözőt szöktettek meg helikopterrel egy francia börtönből – közölte az AFP hírügynökség a...
„Franciaország magyarországi nagykövete támogatja Orbán Viktort" címmel jelent meg a Mediapart...
Többek között homoszexuális, transzvesztita fekete táncosokkal mulatott a Zene Ünnepén Emmanuel...
C'est voté. Le Parlement hongrois rend l'aide aux migrants passible de poursuites pénales. Et de...
Kezdő szinttől bármilyen típusú és szintű nyelvvizsgára, érettségire, üzleti és állásinterjúkra,...
Qui va encore nous faire croire que le livre est mort, tué par internet? Rassurez-vous, le livre...
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó