Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Le viaduc de Morlaix - Finistère (Bretagne)
A morlaix-i Viadukt – Finistere (Bretagne)

Étonnante vision que ce monumental viaduc en plein cœur de Morlaix. Du haut de ses 62 mètres, il domine toute la ville et en offre sûrement le plus beau point de vue. 

Különös látványt nyújt ez a monumentális viadukt Morlaix szívében. Hatvankét méteres magasságával az egész várost uralja, és bizonyosan innen van a legszebb kilátás.

Pour en profiter, il faut prendre place à bord du Paris-Rennes-Brest et ne pas rater les quelques instants de panorama qui s'offrent aux voyageurs, lorsque le train franchit à petite vitesse le viaduc avant son entrée en gare. À cause de la topographie de la ville, sur les pentes d'un vallon profond, la Compagnie de l'Ouest n'avait pas prévu de faire passer le tracé de sa ligne de train aux abords de la ville de Morlaix, mais cette dernière protesta auprès du gouvernement de Napoléon III et obtint gain de cause. Le chantier s'ouvre en 1861 et se termine en 1863. Les premiers trains traversent la ville à partir de 1865.

Hogy élvezhessük, jegyet kell váltani a Párizs-Rennes-Brest vonatra, és nem szabad elmulasztani azt pár pillanatot, amíg az utazók elé tárul a panoráma, amikor a vonat lassan halad át a viadukton, mielőtt beér a pályaudvarra. A mély völgy lejtőire épült város elhelyezkedése miatt a Nyugati Vasúttársaság nem akarta Morlaix szélénél elvezetni a pályát, de a város tiltakozott III. Napóleon kormányánál, és győzött. 1861-ben megkezdődött az építkezés, amely 1963-ban fejeződött be. Az első vonatok 1865-ben szelték át a várost.

Une petite vidéo : 

Source : detoursenfrance

 

Francia nyelvoktatás, korrepetálás, szinten tartás, francia közép- és emelt szintű érettségire,...
Si Un Bal masqué ne figure pas parmi les plus connus de ses opéras, le fait divers qui inspira...
Kezdő szinttől bármilyen típusú és szintű nyelvvizsgára, érettségire, üzleti és állásinterjúkra,...
Se prolongeant sur plus de 45 jours (du 29 décembre 1944 au 13 février 1945), le siège de Budapest...
A néhai Diana hercegnő nevét fogja viselni az a tér Párizsban az Alma híd tövében, amely alatti...
Következzenek: pronom personnel, pronom réfléchi. Avagy személyes és visszaható névmások a...
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó