Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Gibson filmjébõl Krisztus arca helyett a mai kor zaklatottsága, a gonosztól való rettegés, az erõszak bûvölete, a bûnbakkeresés szándéka tükrözõdik – áll a francia katolikus püspöki kar információs és kommunikációs állandó bizottsága, a COPIC hat tagú testületének a La Croix címû katolikus lapban szerdán publikált hivatalos közleményében.

A közleményben a testület rámutat: a rendezõ Jézus élete utolsó óráit filmlátvánnyá formáló alkotását ugyan a történelmi rekonstrukció igényével hozta létre, de megcsonkítja az evangéliumi üzenetet azáltal, hogy elválasztja a szenvedéstörténetet Krisztus életétõl és prédikációitól, a feltámadásról szóló bibliai elbeszéléstõl. Mindez oda vezet, hogy a film semmit nem mutat meg Jézus, a farizeusok, az írástudók és a fõpapok közötti hitvita folyamatából, a történet a szereplõket Jézus letartóztatásának pillanatában, a harag tébolyában ábrázolja, márpedig ez, függetlenül attól, hogy a film szándéka szerint antiszemita-e vagy sem, felhasználható antiszemita nézetek felerõsítéséhez - írják elemzésükben a nyilatkozat szerzõi.

A film az erõszakot közvetítõ jelenetekben sokkoló élvezettel, kíméletlen eszközökkel részletezi a Jézus által elszenvedett kínzásokat és a kereszthalált; a kegyetlenség elborítja a nézõt, végeredményben elhomályosítja a szenvedéstörténet értelmét, egészében pedig a krisztusi személyiség és üzenet lényegét, aminek tartalma a szeretet önfeláldozásig vitt tökéletessége – írja a püspöki kar.

Franciaországban 12 éven aluli nézõk számára tiltják Mel Gibson filmjének megtekintését az erõszak durva képi megjelenítése miatt, márpedig a közlemény szerzõi szerint önmagában már az is ellentmondás, hogy egy Jézusról szóló filmet éppen a gyermekeknek nem lehet megmutatni. (Forrás: MTI)

Névmásos összefoglalásunk folytatásaként következzenek: pronom démonstratif, pronom possessif....
Több munka a rövidebb életért ? – Travailler plus pour vivre moins longtemps ?
Francia nyelvoktatás, korrepetálás, szinten tartás, francia közép- és emelt szintű érettségire,...
Si Un Bal masqué ne figure pas parmi les plus connus de ses opéras, le fait divers qui inspira...
Kezdő szinttől bármilyen típusú és szintű nyelvvizsgára, érettségire, üzleti és állásinterjúkra,...
Se prolongeant sur plus de 45 jours (du 29 décembre 1944 au 13 février 1945), le siège de Budapest...
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó