Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Rebâtissons ensemble – Építsük újjá együtt

A párizsi Notre-Dame tűzesete óta a környékbeli kereskedők soha nem adtak el annyi kulcstartót, figurát és fotót a katedrálisról, amelynek huszártornya lángok martalékává vált.

Franck Gosselin szuvenírboltja kőhajításnyira van a Notre-Dame-tól. Egy hét alatt megháromszorozódott az értékesítés. A székesegyház képeslapjai és panorámaképei elfogytak a raktárból.

Az üzlet tulajdonosa csak Franciaországban készült tárgyakat értékesít. Többek között a képen is látható pólót, amelyet a tűz után terveztek és dobtak piacra az "Építsük újjá együtt" felirattal.

A 17,5 eurós pólókból 5 euró a Fondation du patrimoine kasszájába kerül. : "Úgy gondoltuk, tennünk kell valamit a Notre-Dame-ért. Mi nem tudunk csillagászati összegeket adni, mint az Arnault vagy a Pinault, ezzel a kevéssel segítjük a székesegyház felújítását."

Bár néhányan profitálnak a Notre-Dame körüli balszerencsés eseményekből, sok kereskedő aggódik jövője miatt. A katedrálist évente közel 14 millióan látogatták, az újjáépítés viszont hosszú időt vesz igénybe.

Source: franceinter

S ´ il est un homme politique qui défraie la chronique sur la scène...
A tömegturizmusból fakadó kellemetlenségek orvoslása érdekében...
Sikeres, felkészítés közép és emelt szintű érettségire, különböző...
Tutanhamon sírját 1922-ben fedezte fel Howard Carter és Lord...
Elborították a lángok Dél-Franciaországot.
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó