Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Úgy alakítják át az Eiffel-torony környékét, hogy a parkok, fák kapják a főszerepet. Egy hidat is végleg lezárnak és parkosítanak.

Teljesen átalakítanák a párizsi Eiffel-torony környékét a 2024-es olimpiára egy új tervnek köszönhetően – számolt be a Le Parisien.

A győztes tervet kedd este hirdették ki, eszerint pedig a torony környékén 54 hektáron hoznának létre egy parkosított területet a Szajna két oldalán.

Átalakítanák az Eiffel-toronnyal szemben a Trocadéro kertjeit, illetve az egykori kiállítási épületek mögött a jelenlegi forgalmas teret is lezárnák az autók előtt és befüvesítenék, az autóknak körbe kellene mennie.

A Trocadéro parkjait felújítanák, és a rakpartot is lezárnák, alagútba terelve az autókat.

A terv kétségkívül legérdekesebb eleme a Iéna híd lezárása az autók elől, a hídon ugyanis egy parkosított sétányt hoznának létre fákkal és füves területtel.

A Mars-mező eddig is parkosítva volt, most viszont a torony oldali rakpartokat is tovább parkosítanák, sétányokat létrehozva ott.

Anne Hidalgo, Párizs polgármestere a Le Parisiennek azt mondta, a város nagyon sűrűn lakott, és sokan is látogatják, a lakóknak ezért szüksége van olyan nagy terekre, ahol levegőhöz jutnak.

Source : hgv, portfolio

Si Un Bal masqué ne figure pas parmi les plus connus de ses opéras, le fait divers qui inspira...
Kezdő szinttől bármilyen típusú és szintű nyelvvizsgára, érettségire, üzleti és állásinterjúkra,...
Se prolongeant sur plus de 45 jours (du 29 décembre 1944 au 13 février 1945), le siège de Budapest...
A néhai Diana hercegnő nevét fogja viselni az a tér Párizsban az Alma híd tövében, amely alatti...
Következzenek: pronom personnel, pronom réfléchi. Avagy személyes és visszaható névmások a...
Az ötszáz éves Chambord-kastély bélyege - Le timbre des 500 ans du château de Chambord
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó