Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Une exposition de 100 chefs-d'oeuvre – Egy kiállítás száz műalkotásból

Cent. C’est le nombre de chefs-d’œuvre qui seront réunis sur les Champs-Élysées à l’occasion d’une exposition événement le 14 mai prochain. Une belle initiative qui met à l’honneur l’art occidental des six derniers siècles.

Száz. Ennyi azoknak a remekműveknek a száma, amelyeket a Champs-Élysées-én fognak bemutatni május 14-én, egy kiállításon. Ez egy nagyszerű, az elmúlt hat évszázad művészetét bemutató kezdeményezés.

C’est bien connu, il n’y a pas que dans les musées ou les galeries que l’on peut voir des œuvres d’art à Paris. Ce printemps, l’avenue des Champs-Élysées accueille une grande exposition réunissant, pour la première fois, plus de 100 chefs-d’œuvre de la peinture occidentale éparpillés aux quatre coins du monde.

Köztudott, hogy Párizsban nem csak múzeumokban vagy galériákban láthatunk műalkotásokat. Idén tavasszal a Champs-Élysées sugárút ad otthont a nagyszabású kiállításnak, amely első alkalommal gyűjti össze a nyugati festészetnek a világ minden táján szétszóródott több mint 100 remekművét. 

Parisiens et touristes pourront se délecter de plus de 600 ans d’art grâce à des reproductions grandeur nature exposées dans les mêmes conditions qu’un musée, c’est-à-dire sur des cimaises. Sobrement intitulée "Cent", l'exposition se tiendra le 14 mai et l'avenue sera piétonnisée pour l'occasion.

Párizsiak és turisták gyönyörködhetnek több mint hatszáz év művészetében, hála az életnagyságú – s ugyanúgy, mint a múzeumban, szemmagasságban felfüggesztett – reprodukcióknak. A szerényen csak Száz névre hallgató kiállításra május 14-én kerül sor, és erre az alkalomra a sugárút sétálóutcává válik.

Source : vivre.paris

 

Hozzászólás (Facebookkal)

Május 16-án Éric Fournier, Franciaország magyarországi nagykövete az Akadémiai Pálmarend lovagi...
Középiskolás és leendő egyetemista diákoknak hirdet felvételt a Mathias Corvinus Collegium (MCC)...
Le petit Macron aurait bien voulu faire soutenir par toute l’Europe un texte venimeux contre la...
A férfi Allahu akbar kiáltással esett neki áldozatainak, a rendőrség végül lelőtte.
Mintegy 15 játékfilm - kétszer annyi, mint a korábbi években - foglalkozik a homoszexualitással a...
A 14. Budapesti Nemzetközi Képregény Fesztivál keretében a Francia Intézet örömmel látja vendégül...
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó