Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Les voitures autonomes pourraient aggraver les embouteillages. – Az önvezető autók növelhetik a forgalmi dugókat.

Un automobiliste parisien perd soixante-neuf heures chaque année dans les embouteillages. Avec l’arrivée des voitures autonomes, cela pourrait être bien pire. Un professeur de l’université de Californie, prédit un « scénario cauchemar d’embouteillage pour les années à venir ».

  • Egy párizsi autós évente hatvankilenc órát veszít forgalmi dugókban. Az önvezető járművek érkezésével sokkal rosszabbá válhat ez a helyzet. A Kilifornia Egyetem professzora egy "rémálomba illő forgalmi dugót jósol az elkövetkező években".

En cause : les voitures autonomes. Pour le chercheur, cela coûtera moins cher pour elles de rouler à vide en attendant des passagers plutôt que de se garer, à cause du prix du stationnement. Une poignée de véhicules autonomes suffiraient à paralyser une ville.

  • Az ok az önjáró autó. A kutató szerint olcsóbb lesz utasokra várva üresen gurulni, mintsem parkolni a magas árak miatt. Egy maroknyi önvezető autó elegendő lenne egy város megbénításához. Egy maroknyi önvezető autó elegendő lenne egy város megbénításához.

Des travaux publiés en juin 2018 prédisaient par ailleurs que ces véhicules attireront de nouveaux automobilistes, jusqu’alors usagers des transports en commun, avec une augmentation prévue de 5,5 % du trafic en centre-ville.

  • Az elmúlt esztendőben közzétett tanulmány azt is előre jelezte, hogy ezek a járművek új autósokat vonzanak majd a tömegközlekedés felhasználói közül, előreláthatóan 5,5%-kal növeli a városi forgalmat.

Source : franceinter

Le Lycée français de Budapest recrute pour la rentrée 2019 des professeurs en Hongrois Langue...
• Francia és orosz nyelvtanárként 24 évig oktattam és vizsgáztattam az ELTÉ-n.
Felkerült az internetre Goztola Krisztina Les recherches continuent – Engedj el! című kisfilmje.
Hamarosan egész Franciaországban betiltják az elektromos rollerezést a járdákon. - La circulation...
S´il a manifesté son génie dans pratiquement tous les genres, de la musique instrumentale à la...
La fête du muguet – A gyöngyvirág ünnepe
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó