Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Több tonnányi homok, nyugágyak, napernyők...: azért mert épp a városban töltjük a nyarat, még nem jelenti azt, hogy nem élvezhetnénk a strandok hangulatát. Íme néhány francia nagyváros, ahol a városi plázsokon napfürdőzhetünk.

Párizs

A Párizsi Plázs 13. alkalommal kerül megrendezésre 2014. július 19 és augusztus 17. között. A folyó jobb partjánál (rive droite), a Georges-Pompidou rakparton minden strand klasszikus megtalálható lesz: strandröplabda, tai-chi edzések, pétanque... A bassin de la Villette (19. kerület) területét pedig az aktív sportok veszik át a helyet.

Hasznos infók:

Így készült a Paris Plage:

{youtube}

{/youtube}

Könyvtárra és pétanque pályára is futotta:

{youtube}

{/youtube}

Lille

Lille városában is hódolhatunk a strandolás örömeinek, az ottani plázs a boulevard de Strasbourg sugárúton lett kialakítva, mintegy 8.000 m²-es területen, melyből 4.200 m² finom homokot rejt. A strandot július elejétől lehet használni. Három édesvízű medence lett kialakítva minden korosztály számára. A plázs területén sportolási lehetőségek, pálmafák és zöld területek is várják a nyaralókat egészen augusztus végéig.

Amiens

Július 4-től augusztus 25-ig a place Gambetta téren a pihenésé lesz a főszerep. Itt is homokos partszakasz, medence, nyugágyak, pálmafák várják a kikapcsolódni vágyókat. Az Amiens-les-Bains fürdőterület hangulatát a Saint-Pierre Parkba helyezik át július 12-től augusztus 24-ig: gyermek pancsolók, szökőkutak, strandröplabda... vár mindenkit!

Rouen

A Rouen sur Mer plázs július 12-től augusztus 17-ig kerül megrendezésre a Szajna bal partjánál. Homokos partszakasz, sportesemények, kulturális programok, gyereksarok... adja meg az igazi strandhangulatot.

Reims

Július 26. és augusztus 10. között stranddá alakul a város Fléchambault- és a Venise híd közötti csatornaszakasza. Plázs, vízi sportok, koncertek, szabadtéri mozi... szórakoztatja a járókelőket.

Strasbourg

Július 20-augusztus 31-ig a médiathèque Malraux - André-Malraux félsziget veszi át a strand szerepét. Idén egy csónakázásra és vízibiciklizésre is alkalmas tavat is kialakítanak a területen.

Clermont-Ferrand

A "Sable Show" rendezvény július 5-augusztus 24-ig tart. Lesznek itt sportesemények, játékok, kulturális programok, művészeti kiállítások. A folyó bal partjánál a pihenésé lesz a főszerep, a jobb partszakaszon pedig a játékterek és a vízi játékok találhatóak meg.

Toulouse

Július 12-től augusztus 24-ig élvezhetik a Toulouse Plages hangulatát. Itt a plázson kívül egy óriáskereket is élvezhetnek a turisták, mely az Exil Espagnol rakparton forog majd.

Bordeaux

Egy mesterséges tó körül alakították ki az itteni plázst (boulevard Jacques Chaban Delmas), mely egészen szeptember közepéig lesz élvezhető. Fürdeni csak augusztus végéig lehet minden nap, ezután csak pénteken és hétvégente lesz erre lehetőség.

Szövegértés rovatunkban Yasmina Khadra, L'équation africaine című könyvéből emeltünk ki egy...
S ´ il fallait dresser un bilan de la présence de noms issus de l ´ étranger dans le patrimoine...
Szövegértés rovatunkban Yasmina Khadra, L'équation africaine című könyvéből emeltünk ki egy...
Szövegértés rovatunkban Yasmina Khadra, L'équation africaine című könyvéből emeltünk ki egy...
Szövegértés rovatunkban Yasmina Khadra, L'équation africaine című könyvéből emeltünk ki egy...
György Dragomán.... Ce nom vous dit-il quelque chose? Probablement, pour peu que vous soyez un...
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó