Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Sondage avant les Elections européennes – Felmérés az európai választások előtt

L'Europe ne fait plus rêver les Français, selon un sondage Odoxa-Dentsu consulting pour Le Figaro publié jeudi 4 avril.
Ils sont en effet 29% à estimer que la construction européenne constitue "une source d'espoir". Ils étaient 61% à penser cela en 2003 lors d'une enquête similaire. Pour autant, l'Europe ne constitue pas non plus une source de crainte, avec 31% des personnes interrogées qui pensent cela.

  • Egy április 4-i felmérés szerint, amelyet az Odoxa-Dentsu adott át a Le Figaronak, Európa nem ábrándoztatja többé a franciákat.
    A megkérdezettek mindössze 29°%-a látja, hogy Európa a remény forrása. Egy 2003-as hasonló felmérésben ez 61% volt. Ugyanakkor a válaszadók 31%-a szerint nem is a félelem forrása.

Il ressort donc de ce sondage que l'Europe laisse désormais les Français relativement indifférents. Une majorité relative des personnes interrogées, 40%, trouve que l'Europe ne constitue ni une source d'espoir, ni une source de crainte.

  • A felmérésből az is kiderül, hogy Európa viszonylag közömbösnek tartja a franciákat. A megkérdezettek viszonylagos többsége, 40 % úgy gondolja, hogy Európa se a remény, se nem a félelem forrása.

L'Europe est par ailleurs jugée inefficace dans tous les domaines testés dans cette enquête d'opinion. Inefficace dans la lutte contre le terrorisme pour 56% des personnes interrogées, pour l'environnement (71%), pour l'emploi (80%), pour l'immigration (82%) et pour la fiscalité (82%).

  • Minden közvélemény-kutatásban vizsgált területen, Európát hatástalannak tartják. A válaszadók 56%-a véli eredménytelennek a terrorizmus elleni küzdelemben; 71%-a a környezetvédelemben; 80%-a a foglalkoztatásban; 82%-a a bevándorlásban és 82%-a az adózásban.

Par ailleurs, l'enquête montre que le Brexit inquiète les Français. 62% des personnes interrogées estiment en effet que l'Europe sortira plutôt affaiblie par la sortie du Royaume-Uni. Ils sont 37% à dire que l'Europe sera plutôt renforcée par le Brexit.

  • Emellett a felmérés azt mutatja, hogy a Brexit aggasztja a franciákat. A válaszadók 62%-a úgy véli, hogy az Egyesült Királyság kilépése miatt Európa meglehetősen gyengülni fog. Mindössze 37% gondolja, hogy a Brexit erősíteni fogja Európát.

Source : francetvinfo

Si Un Bal masqué ne figure pas parmi les plus connus de ses opéras, le fait divers qui inspira...
Kezdő szinttől bármilyen típusú és szintű nyelvvizsgára, érettségire, üzleti és állásinterjúkra,...
Se prolongeant sur plus de 45 jours (du 29 décembre 1944 au 13 février 1945), le siège de Budapest...
A néhai Diana hercegnő nevét fogja viselni az a tér Párizsban az Alma híd tövében, amely alatti...
Következzenek: pronom personnel, pronom réfléchi. Avagy személyes és visszaható névmások a...
Az ötszáz éves Chambord-kastély bélyege - Le timbre des 500 ans du château de Chambord
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó