Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Serge Dassault fegyvergyáros júniusban vette meg a kiadót, s azóta a szerkesztõi szabadság megnyirbálása, a belsõ cenzúra elleni tiltakozásul 270 újságíró adta be felmondását. A Le Figaro-tól (a napilaptól és annak mellékleteitõl) 54 szerkesztõ is távozik, a L'Express magazinnál 30-an mondtak fel.

A Socpresse 70 lapot ad ki, a "zászlóshajók" mellett számos regionális újságot, gazdasági hetilapot, magazint. A kiadó eddig 2743 szerkesztõt foglalkoztatott.

A nyári tulajdonosváltás után több vezetõi poszton személycserékre került sor, többek között a Le Figaro fõszerkesztõjének is mennie kellett, s a munkatársak azóta belsõ cenzúrára panaszkodnak.

A most tömegesen beadott felmondások alapja egy olyan "lelkiismereti klauzula" az újságírók szerzõdésében, amely tulajdonosváltás esetén magas végkielégítés mellett teszi lehetõvé a munkaviszony megszûnését a tollforgatók akaratából. Becslések szerint Dassault mintegy 15 millió euró kifizetésére kényszerül.

Következzenek: pronom relatif, pronom adverbials, pronom quantatif...
S ´ il est un homme politique qui défraie la chronique sur la scène...
A tömegturizmusból fakadó kellemetlenségek orvoslása érdekében...
Sikeres, felkészítés közép és emelt szintű érettségire, különböző...
Tutanhamon sírját 1922-ben fedezte fel Howard Carter és Lord...
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó