Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

 

A francia elnök felesége legutóbb még az új Woody Allen-filmben kapott kisebb szerepet, most a világ egyik legnézettebb sorozata, a Helyszínelők készítői látnák szívesen.

Carla Bruni a sorozat nagy rajongójaként írt egy levelet a készítőknek pár hónapja, és megköszönte, hogy ilyen kiváló történetekkel szórakoztatják hétről-hétre. Carol Mendolshon, a franchise egyik vezető producere habozás nélkül visszaírt neki, és kisebb szerepet ajánlott a francia first ladynek.

A Helyszínelők készítői egy kétórás, Párizsban játszódó tévéfilm tervén dolgoznak, így kapóra jött nekik Bruni lelkendezése, bár a Daily Telegraph információi szerint lehet, hogy elhamarkodott volt a szerepajánlat. Az egykori fotómodell jelenleg Woody Allen Midnight in Paris (Éjfél Párizsi éjfélban) című filmjében forgat, de egy szöveg nélküli jelenetet is csak 35. próbálkozásra sikerült vele felvenni.

Szemtanúk szerint Bruni legnagyobb problémája az volt, hogy a fotómodellként berögzült szokásokat nehezen tudta levetkőzni, egyenesen a kamerába nézett, ami a filmekben nem szokás. Carla Bruni egy interjúban azt mondta, nem színésznő, és csak most ismerkedik ezzel a világgal, de nagyon élvezi a forgatást, és reméli, türelmesek lesznek hozzá.

 

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A peine rentrés d´une tournée chaleureusement accueillie aux...
A peine retombées les fusées du feu d´artfice, au demeurant...
Ce lundi 19 août, Angela Merkel s´est rendue à Sopron, ville...
Le 20 août, les Hongrois vont célébrer leur fête nationale. Le temps...
Trottinettes électriques : mieux vaut s'assurer ! – Jobb lenne...
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó