Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Cseppet sem hízelgő képet fest Ingrid Betancourt-ról, a kolumbiai gerillák fogságából tavaly nyáron kiszabadított politikusról három egykori túsztársa.

Ingrid Betancourt szabadulása után gyermekeivel"Kiszabadulás. A túlélés 1967 napja a kolumbiai őserdőben" - címmel tegnap mutatta be az amerikai védelmi minisztérium három egykori alkalmazottja azt a kötetet, amelyet majdnem ötévnyi fogságukról írtak.

A FARC, vagyis a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők által elfogott amerikaiak visszaemlékezései valószínűleg így is úgy is nagy érdeklődést váltottak volna ki, de a habot a tortán az jelenti, hogy meglehetősen negatív képet festettek leghíresebb fogolytársukról, a francia-kolumbiai állampolgárságú egykori elnökjelöltről, Ingrid Betancourt-ról.

A kiszabadulása után világszerte ünnepelt politikusasszonyt olyan agresszív, önző embernek írják le, aki szinte parancsolgatott a gerilla táborban. Néha pedig rosszabbul bánt velük, mint elrablóik. Sőt - állításuk szerint az életüket is veszélyeztette akkor, amikor fogva tartóiknak azt mondta: az amerikaiak valószínűleg a CIA emberei.

Az AP megpróbálta a vádakkal szembesíteni Ingrid Betancourt is, de őt eddig sem telefonon, sem e-mail-en nem tudták elérni. Testvére, Astrid Betancourt pedig nem kívánta kommentálni az amerikaiak kijelentéseit.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A peine rentrés d´une tournée chaleureusement accueillie aux...
A peine retombées les fusées du feu d´artfice, au demeurant...
Ce lundi 19 août, Angela Merkel s´est rendue à Sopron, ville...
Le 20 août, les Hongrois vont célébrer leur fête nationale. Le temps...
Trottinettes électriques : mieux vaut s'assurer ! – Jobb lenne...
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó