Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Balog Zoltán támogatta a felvetést, hogy a francia nyelv is bekerüljön az angol és a német mellé a diplomamentő programba.

Levélben fordult a Külügyminisztérium frankofon ügyekért felelős miniszteri biztosa Czomba Sándorhoz, hogy a francia nyelv is bekerüljön a diplomamentő programba – közölte a Külügyminisztérium pénteken.

Novák Katalin az ügyben Balog Zoltánnal, az emberi erőforrások miniszterével is egyeztetett, aki támogatta a felvetést.

A diplomamentő programot kedden hirdette meg a kormány. Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára azt mondta, hogy a programra olyan magyar állampolgárok jelentkezhetnek, akik nyelvvizsga hiányában nem rendelkeznek diplomával, de már leállamvizsgáztak, nincs hallgatói jogviszonyuk, és legfeljebb 35 évesek. Hozzáfűzte, hogy a gyesen, gyeden lévőknél nincs életkori korlátozás, és az elbírálásnál előnyben részesítik majd a regisztrált álláskeresőket.

A legutóbbi adatok szerint 49 370 olyan "kvázi diplomás" van, akinek csak a nyelvvizsga hiányzik a diplomához . Czomba Sándor szerint ezt a "holt tőkét" aktivizálni kell, és reményei szerint az idén márciusban induló és 2015. augusztus 15-ig tartó program segíti majd ezen beragadt diplomák megszerzését.

Az államtitkár kedden arról beszélt, hogy angol- és német nyelvtanfolyamokat támogat a kormány, ehhez a két nyelvhez csatlakozhat most a francia.

A támogatás 240 órás tanfolyamra vonatkozik, és a maximális összege fejenként 300 ezer forint lehet. A résztvevőknek a tanfolyam végén a nyelvvizsgát kell csak finanszírozniuk, de regisztrált álláskeresőknél ingyenes lesz az első nyelvvizsga.

Si Un Bal masqué ne figure pas parmi les plus connus de ses opéras, le fait divers qui inspira...
Kezdő szinttől bármilyen típusú és szintű nyelvvizsgára, érettségire, üzleti és állásinterjúkra,...
Se prolongeant sur plus de 45 jours (du 29 décembre 1944 au 13 février 1945), le siège de Budapest...
A néhai Diana hercegnő nevét fogja viselni az a tér Párizsban az Alma híd tövében, amely alatti...
Következzenek: pronom personnel, pronom réfléchi. Avagy személyes és visszaható névmások a...
Az ötszáz éves Chambord-kastély bélyege - Le timbre des 500 ans du château de Chambord
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó