Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Régóta hallani, hogy a Peugeot-ban jelentős részesedést vásárolna a cég kínai partnere, a Dongfeng, ám most a részletek is kiszivárogtak.

A Peugeot vezetősége állítólag már jóvá is hagyta a tervet, amely szerint a kínai Dongfeng Motor és a Francia állam is 20-20% részvényt vásárolna a PSA csoportból, méghozzá az aktuális részvényárfolyam 60%-áért. A francia autógyártó még így is hozzájut ahhoz az összeghez, amelyre a túléléshez szüksége van: állítólag mintegy 3,5 milliárd euró folyhat be a részvényeladásból. Az ügy a jelenlegi részvényesek számára jár némi veszteséggel, hisz az új részvények kibocsátásával az ő részesedésük aránya csökken. Így a Peugeot család elveszíti irányító szerepét a vállalaton belül, mivel jelenlegi, 25% körüli részesedésük 15%-ra olvad, még úgy is, hogy az ügylet során újabb részvényekre tesznek szert.

A felek egyelőre nem nyilatkoztak, így az üzlet egyes részletei még nem világosak, de nagy változtatásokra aligha számíthatunk a jelenlegi állapothoz képest, hisz a Peugeot vezetése jövő februárig le szeretné zavarni az ügyletet. Ez garantálná ugyanis, hogy a Peugeot nem válik fizetésképtelenné, hisz tavaly és az idén összesen több mint 4 milliárd euró volt a veszteség, amelyet valahogy pótolni kell.

A tulajdonosváltással új stratégia is járhat, bár nem túl valószínű, hogy a francia állam beszállása után jelentős elbocsátásoktól kell tartania a dolgozóknak. Az viszont várható, hogy Kínában megpróbálják tovább erősíteni a PSA pozícióit, sőt, az állami részesedés kapcsán talán olyan ígéretes területeken is nőhetnek a francia gyártó esélyei, mint az újra elérhető iráni piacon.

> Eredeti cikk <

Si Un Bal masqué ne figure pas parmi les plus connus de ses opéras, le fait divers qui inspira...
Kezdő szinttől bármilyen típusú és szintű nyelvvizsgára, érettségire, üzleti és állásinterjúkra,...
Se prolongeant sur plus de 45 jours (du 29 décembre 1944 au 13 février 1945), le siège de Budapest...
A néhai Diana hercegnő nevét fogja viselni az a tér Párizsban az Alma híd tövében, amely alatti...
Következzenek: pronom personnel, pronom réfléchi. Avagy személyes és visszaható névmások a...
Az ötszáz éves Chambord-kastély bélyege - Le timbre des 500 ans du château de Chambord
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó