Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Győri Enikő, a Külügyminisztérium EU-ügyekért felelős államtitkára Budapesten átvette a francia Becsületrend tiszti fokozatát.

Az államtitkár az elismerés átvételekor azt mondta, hű akar maradni ahhoz az eszményképhez, hogy a hazát lehet más országokkal barátságban szolgálni. Hozzátette: "Franciaország mindig barátként tekinthet rám".

Úgy fogalmazott: "Hiszünk az erős Európában (...) ahol az erős és egyenlő tagállamok és megfelelő intézmények együttműködnek a szerződések maximális tiszteletben tartása, a szolidaritás szellemisége és az egymás identitásának és alkotmányos hagyományainak kölcsönös elismerése mellett."

A Külügyminisztérium közleménye idézi Roland Galharague budapesti francia nagykövet, aki a legmagasabb francia állami kitüntetés átadásakor hangsúlyozta, hogy az államtitkár rendkívül sokat tett Franciaország és Magyarország kiváló együttműködéséért, különösképpen a magyar soros elnökség idején. Az elismerés többi között az állandó párbeszédre való készségét és a francia-magyar kapcsolatokhoz való hozzájárulását ismeri el - mondta a diplomata. (MTI)

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

Le 20 août, les Hongrois vont célébrer leur fête nationale. Le temps...
Trottinettes électriques : mieux vaut s'assurer ! – Jobb lenne...
Cela avait débuté par la „Fête de la Musique” instaurée en 1982 par...
Tavaly 7 évnyi átlagbér kellett egy új, 70 négyzetméteres lakás...
A tavalyinál jóval kevesebb szőlőtermésre számítanak az idén...
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó