Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Győri Enikő, a Külügyminisztérium EU-ügyekért felelős államtitkára Budapesten átvette a francia Becsületrend tiszti fokozatát.

Az államtitkár az elismerés átvételekor azt mondta, hű akar maradni ahhoz az eszményképhez, hogy a hazát lehet más országokkal barátságban szolgálni. Hozzátette: "Franciaország mindig barátként tekinthet rám".

Úgy fogalmazott: "Hiszünk az erős Európában (...) ahol az erős és egyenlő tagállamok és megfelelő intézmények együttműködnek a szerződések maximális tiszteletben tartása, a szolidaritás szellemisége és az egymás identitásának és alkotmányos hagyományainak kölcsönös elismerése mellett."

A Külügyminisztérium közleménye idézi Roland Galharague budapesti francia nagykövet, aki a legmagasabb francia állami kitüntetés átadásakor hangsúlyozta, hogy az államtitkár rendkívül sokat tett Franciaország és Magyarország kiváló együttműködéséért, különösképpen a magyar soros elnökség idején. Az elismerés többi között az állandó párbeszédre való készségét és a francia-magyar kapcsolatokhoz való hozzájárulását ismeri el - mondta a diplomata. (MTI)

Si Un Bal masqué ne figure pas parmi les plus connus de ses opéras, le fait divers qui inspira...
Kezdő szinttől bármilyen típusú és szintű nyelvvizsgára, érettségire, üzleti és állásinterjúkra,...
Se prolongeant sur plus de 45 jours (du 29 décembre 1944 au 13 février 1945), le siège de Budapest...
A néhai Diana hercegnő nevét fogja viselni az a tér Párizsban az Alma híd tövében, amely alatti...
Következzenek: pronom personnel, pronom réfléchi. Avagy személyes és visszaható névmások a...
Az ötszáz éves Chambord-kastély bélyege - Le timbre des 500 ans du château de Chambord
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó