Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A három francia világsztár egyike léphet Napóleonként színpadra a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Hogy ki lesz a befutó, csak a nyáron tudjuk meg!

Alain Delon, Jean Reno és Gérard Depardieu közül választják ki, hogy ki bújjon Napóleon bőrébe Kodály Zoltán Háry János című daljátékában, amelyet a szegedi Dóm téren augusztus elején mutatnak be - tudta meg a Bors.

- Valóban felvettük a kapcsolatot az említett színészek menedzsmentjével, és az egyikükkel előrehaladott tárgya­lásokat folytatunk. Azt, hogy konkrétan kiről van szó, még nem árulhatom el, de reméljük, záros határidőn belül aláírjuk a megállapodást. Egyelő­re két előadásra tervezünk – erősítette meg a lap információit Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Színház igazgatója.

Az igazgató azt is elárulta a Borsnak, hogy a francia legendát – bármelyikük is lesz az – a próbák alatt egy másik színésszel helyettesítik, ő maga csupán a premier előtt nem sokkal csatlakozik a stábhoz. Az alkotók a nyelvi nehézségeket pedig egy ügyes trükkel tervezik áthidalni. Napóleon franciául szólal meg a színpadon, és egy, a történetbe beépített tolmács fordítja magyarra a mondatait.

Kezdő szinttől bármilyen típusú és szintű nyelvvizsgára, érettségire, üzleti és állásinterjúkra,...
Se prolongeant sur plus de 45 jours (du 29 décembre 1944 au 13 février 1945), le siège de Budapest...
A néhai Diana hercegnő nevét fogja viselni az a tér Párizsban az Alma híd tövében, amely alatti...
Következzenek: pronom personnel, pronom réfléchi. Avagy személyes és visszaható névmások a...
Az ötszáz éves Chambord-kastély bélyege - Le timbre des 500 ans du château de Chambord
Un naufrage fait au moins 7 morts à Budapest, un bateau suisse impliqué dans la collision.
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó