Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Az elsõ ízben megrendezett francia gazdasági év keretében 2007. júliusától 2008 júliusáig kereskedelmi-üzleti eseményekre kerül sor. A Magyarországon és részben Franciaországban zajló, 26 rendezvényt magába foglaló programsorozat lehetõséget nyújt a magyar partnerek számára, hogy mélyrehatóbban megismerkedjenek a francia termékekkel és technológiákkal. A gazdasági év programjában kilenc promóciós- és marketingrendezvény, öt szakmai kiállítás, öt üzletember-találkozó és két szakmai szeminárium is szerepel.

Merényi Miklós, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szakállamtitkára elmondta: Magyarország vonzereje a francia befektetõk számára egyrészt abban rejlik, hogy a letelepedõ francia vállalatok részesedhetnek az uniós forrásokból, másrészt jó lehetõségük van a terjeszkedésre Ukrajna, a Belarusz Köztársaság és Oroszország felé.

Merényi Miklós emlékeztetett rá, hogy a 2005 márciusa 2006 márciusa között Franciaországban tartott Magyar Gazdasági Év eredményeként francia vállalatok 1,3 milliárd euró értékben írtak alá szerzõdéseket magyar partnerekkel, több mint kétezer vállalati kapcsolat létesült, amelyek révén késõbb húsz befektetés valósult meg.

A francia gazdasági év július 14-én indult a francia és magyar tájegységek kirakodóvásárával a budapesti Francia Intézet mellett a Duna-parton.

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó