Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Idén várhatóan több mint 4700-an utazhatnak Európa különböző országaiba a Comenius program keretében.

Idén 153 Comenius iskolai együttműködési pályázat nyert támogatást a Tempus Közalapítványtól. Megvalósításukra több mint 2,7 millió eurót fordíthatnak a közoktatási intézmények.

Egy-egy ilyen európai uniós projekten legalább három nemzet iskolái dolgoznak együtt. A folyamatos kapcsolattartás és a partnereknél tett külföldi látogatás a diákok számára ablak a világra: a közös munka során megismernek egy új kultúrát, betekintést nyernek más országok gyerekeinek hétköznapjaiba, ezáltal nyitottabbá, toleránsabbá válnak, megtanulnak csapatban dolgozni, valamint a nyelvtudásuk is fejlődik.

Ebben a tanévben várhatóan több mint 4700-an utazhatnak Európa különböző országaiba a program keretében (2683 diák és 2100 tanár), a legtöbben Törökországba, Olaszországba és Lengyelországba. A Comenius projektekben való részvételre a jövőben is lehet pályázni, a 2014-től induló Erasmus+ program keretében. Részletek a Tempus Közalapítvány honlapján találhatók. 

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

Savez-vous qui étaient les „Kiptchaks” ? A ma honte, j ´ avoue...
Louis-Philippe Dalembert kapta szerdán a Brive város által alapított...
Októberben és novemberben a következő filmeket nézheted, jelképes...
Magyarország és Franciaország egyaránt sikeres és gazdaságilag erős...
A Louvre gyűjteményének mintegy 250 ezer darabja költözik ki...
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó