Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A meghívás alapján közel hetven fõ jelent meg az egyetemen, akiket a szervezõk hagyományosan franciás reggelivel vártak. Az egyetem rektora, dr. Szabó Miklós akadémikus megnyitójában kiemelte a francia–magyar katonai kapcsolatok szerepét, mely a késõbbiekben várhatóan tovább erõsödik, a francia nyelv szerepével együtt, különösen, amikor hazánk tölti majd be az EU soros elnöki tisztét.

 

A megnyitó után a ZMNE Nyelvi Intézet francia tanárai, a Francia Intézet munkatársa és a francia együttmûködési tiszt játékos vetélkedõket szervezett a résztvevõknek, majd sanzonfelismerõ és karaoke-verseny zárta a rendezvényt. Külön érdekessége volt a katonai napnak, hogy a budapesti Csokonai Mihály Gimnázium egyik osztálya is részt vett a játékokon és a vetélkedõkön. Az értékelés után a francia nagykövetség elsõ tanácsosa, Bruno Clerc adta át a díjakat, késõbb kihirdették a kétfordulós fordítóverseny eredményeit is. (Forrás: HM)
Következzenek: pronom relatif, pronom adverbials, pronom quantatif...
S ´ il est un homme politique qui défraie la chronique sur la scène...
A tömegturizmusból fakadó kellemetlenségek orvoslása érdekében...
Sikeres, felkészítés közép és emelt szintű érettségire, különböző...
Tutanhamon sírját 1922-ben fedezte fel Howard Carter és Lord...
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó