Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Harmincegy magyar hallgató kap hosszú távú ösztöndíjat a francia kormánytól. Roland Galharague, Franciaország magyarországi nagykövete pénteken adja át a támogatásról szóló okleveleket Budapesten.

A francia nagykövetség kulturális osztálya, francia és magyar egyetemi oktatók, valamint a Magyarországon működő francia cégek képviselőiből álló zsűri választotta ki azt a harmincegy magyar hallgatót, akik összesen 120 millió forint értékű támogatásban részesülnek.

A hallgatói ösztöndíjak egy évre vagy 15 hónapra szólnak. A mester- vagy doktori képzések a párizsi Sorbonne mellett a legnagyobb francia városok intézményeiben, például Strasbourgban, Marseille-ben, Nantes-ban és Lille-ben lesznek. A tájékoztatás szerint a hallgatók közül a legtöbben politikatudományi vezetőképzésben részesülnek ősztől.

A francia kormány 1990 óta támogatja a magyar hallgatókat, ez alatt az idő alatt 20 milliárd forint értékben több mint 3600-an kaptak ösztöndíjat, közülük 2300-an mester-, mérnöki és doktori képzésben vettek részt.

"A francia kormány anyagi segítsége új lehetőségeket nyitott meg a magyar diákok előtt. Több egykori ösztöndíjasnak szakmai életében igazi fordulatot jelentett a franciaországi tanulás" - írták a közleményben. (MTI)

 

Si Un Bal masqué ne figure pas parmi les plus connus de ses opéras, le fait divers qui inspira...
Kezdő szinttől bármilyen típusú és szintű nyelvvizsgára, érettségire, üzleti és állásinterjúkra,...
Se prolongeant sur plus de 45 jours (du 29 décembre 1944 au 13 février 1945), le siège de Budapest...
A néhai Diana hercegnő nevét fogja viselni az a tér Párizsban az Alma híd tövében, amely alatti...
Következzenek: pronom personnel, pronom réfléchi. Avagy személyes és visszaható névmások a...
Az ötszáz éves Chambord-kastély bélyege - Le timbre des 500 ans du château de Chambord
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó