Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech


Lezajlott a Kongói Demokratikus Köztársaság belgrádi nagykövetsége és az Afrikáért Alapítvány együttműködésében. A rendezvényen a francianyelv.hu is részt vett.

A közel száz fő részvételével a budapesti Zara Hotelben megrendezett eseményen számos kongói és magyar cég, állami hivatal képviseltette magát, valamint fővendégként Dr. Paul Emil Tshinga Ahuka, a Kongó Demokratikus Köztársaság belgrádi nagykövete is. A fejlesztési konferenciát a nagykövet úr, valamint Wintermantel Péter, a Külügyminisztérium Globális Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárának beszéde nyitotta meg. Ezt követően France Mutombo, az Afrikáért Alapítvány vezetője tartott előadást, kitérve az Alapítvány 12 éves történetére, valamint a kongói-magyar kapcsolatok eddigi alakulására. A program első felében a kongói befektetési és gazdasági lehetőségekről esett szó, többek között Hajdu András, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal, Szőcs Gábor, az EximBank igazgatója, Nagy Balázs, a MasterClean Kft. ügyvezető igazgatója, Jean Claude Mbangula, a Cooperation and Development Consulting Sprl képviseletében, valamint a kongói üzletasszonyok képviseletében Marie Louise Ngalula tartott előadást. Mathias Buabua wa Kayembe, a Kongói DK Befektetési Hivatalának (ANAPI) vezetője videóüzenetben tájékoztatta a résztvevőket a kongói befektetés lehetőségeiről.

A fórum záró szekciójában a magyar vonatkozású kongói fejlesztési lehetőségekkel kapcsolatban hallhattak előadásokat a résztevők. Zsirai László az Innováció Kft. képviseletében bemutatta az Afrikáért Alapítvánnyal közös Innovation for Africa c. projektet, Török László alezredes volt kongói békefenntartó, Szilasi Ildikó antropológus és Afrika-szakértő, illetve Mészáros Zsolt, az Afrikáért Alapítvány részéről a Global Talent programmal kapcsolatban tartottak érdekes és fontos prezentációkat.

Az előadásokat követően személyes találkozásra és kötetlen beszélgetésre is lehetősége volt a részt vevő üzletembereknek, érdeklődőknek.

 

Alapadatok az országról

Kongói Nemzeti Külgazdasági Hivatal

Kongó Belgrádi Nagykövetsége

Forrás: afrikaert.hu

Szövegértés rovatunkban Yasmina Khadra, L'équation africaine című könyvéből emeltünk ki egy...
S ´ il fallait dresser un bilan de la présence de noms issus de l ´ étranger dans le patrimoine...
Szövegértés rovatunkban Yasmina Khadra, L'équation africaine című könyvéből emeltünk ki egy...
Szövegértés rovatunkban Yasmina Khadra, L'équation africaine című könyvéből emeltünk ki egy...
Szövegértés rovatunkban Yasmina Khadra, L'équation africaine című könyvéből emeltünk ki egy...
György Dragomán.... Ce nom vous dit-il quelque chose? Probablement, pour peu que vous soyez un...
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó