Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech


Lezajlott a Kongói Demokratikus Köztársaság belgrádi nagykövetsége és az Afrikáért Alapítvány együttműködésében. A rendezvényen a francianyelv.hu is részt vett.

A közel száz fő részvételével a budapesti Zara Hotelben megrendezett eseményen számos kongói és magyar cég, állami hivatal képviseltette magát, valamint fővendégként Dr. Paul Emil Tshinga Ahuka, a Kongó Demokratikus Köztársaság belgrádi nagykövete is. A fejlesztési konferenciát a nagykövet úr, valamint Wintermantel Péter, a Külügyminisztérium Globális Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárának beszéde nyitotta meg. Ezt követően France Mutombo, az Afrikáért Alapítvány vezetője tartott előadást, kitérve az Alapítvány 12 éves történetére, valamint a kongói-magyar kapcsolatok eddigi alakulására. A program első felében a kongói befektetési és gazdasági lehetőségekről esett szó, többek között Hajdu András, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal, Szőcs Gábor, az EximBank igazgatója, Nagy Balázs, a MasterClean Kft. ügyvezető igazgatója, Jean Claude Mbangula, a Cooperation and Development Consulting Sprl képviseletében, valamint a kongói üzletasszonyok képviseletében Marie Louise Ngalula tartott előadást. Mathias Buabua wa Kayembe, a Kongói DK Befektetési Hivatalának (ANAPI) vezetője videóüzenetben tájékoztatta a résztvevőket a kongói befektetés lehetőségeiről.

A fórum záró szekciójában a magyar vonatkozású kongói fejlesztési lehetőségekkel kapcsolatban hallhattak előadásokat a résztevők. Zsirai László az Innováció Kft. képviseletében bemutatta az Afrikáért Alapítvánnyal közös Innovation for Africa c. projektet, Török László alezredes volt kongói békefenntartó, Szilasi Ildikó antropológus és Afrika-szakértő, illetve Mészáros Zsolt, az Afrikáért Alapítvány részéről a Global Talent programmal kapcsolatban tartottak érdekes és fontos prezentációkat.

Az előadásokat követően személyes találkozásra és kötetlen beszélgetésre is lehetősége volt a részt vevő üzletembereknek, érdeklődőknek.

 

Alapadatok az országról

Kongói Nemzeti Külgazdasági Hivatal

Kongó Belgrádi Nagykövetsége

Forrás: afrikaert.hu

Hozzászólás (Facebookkal)

Ismert bűnözőt szöktettek meg helikopterrel egy francia börtönből – közölte az AFP hírügynökség a...
„Franciaország magyarországi nagykövete támogatja Orbán Viktort" címmel jelent meg a Mediapart...
Többek között homoszexuális, transzvesztita fekete táncosokkal mulatott a Zene Ünnepén Emmanuel...
C'est voté. Le Parlement hongrois rend l'aide aux migrants passible de poursuites pénales. Et de...
Kezdő szinttől bármilyen típusú és szintű nyelvvizsgára, érettségire, üzleti és állásinterjúkra,...
Qui va encore nous faire croire que le livre est mort, tué par internet? Rassurez-vous, le livre...
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó