Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Betöltötted a 18- at, de a 31-et még nem? Kipróbálnád magad egy másik egzotikus földrészen, új körülmények közt, megismernél vadonatúj embereket? Esetleg szereted a gyerekeket? Mit szólnál egy izgalmas, egész életedet meghatározó afrikai kiküldetéshez? Rád van szükség!

Kongó, annak is a fővárosa: Kinshasa tárt karokkal vár Téged! Az Afrikáért Alapítvány és az EVS (Európai Önkéntesküldő Szolgálat, a pályázat feltételei szerint) kihagyhatatlan ajánlattal járul hozzá ehhez a fantasztikus humanitárius misszióhoz. A kiküldetés teljes idejére biztosítjuk számodra a megfelelő ellátást, a szállást, egészségbiztosítást, (előzetes kötelező oltásokat és felkészítést) közlekedési lehetőséget, havi 80 euró zsebpénzt, és egy szuper iskolát illetve árvaházat, ahol minden gyerek és nevelő szeretettel fogadja a mundeléket... Kik vagy mik azok? Hamar megtudod, ha kilépsz a repülőből trópusi földön.

A 2012/2013-mas tanévben két turnusban összesen 10 önkéntest juttathatunk el kongói intézményeinkbe. Ősszel már öten kiutaztak, és nagy népszerűségnek örvendenek a College Othniel diákjai között. Légy Te is a harmadik magyar önkéntes csapat tagja!

Mit kérünk Tőled? Első sorban lelkesedést és szeretet a fekete kontinens, bolygónk legnagyobb kiaknázatlan lehetőségekkel bíró országa és lakói iránt. Aztán jól jön még egy kevés nyelvtudás, hiszen a magyarral alapítványi iskolánk kerítésén kívül nem sokat lehet elérni.

Találd meg és válaszd ki a hozzád illő önkéntes pozíciót! Legyél rugalmas és kreatív, élvezd a kihívásokat! A repülőjegyed 90 %-át szintén az EVS állja, a fennmaradó 10%-ot, mintegy 35 ezer HUF összeget kell csupán vállalnod.

Jelentkezz december 3-ig ha kedvet kaptál, küldd el önéletrajzodat, és a jelentkezési lap-ot e-mailben nekünk : Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. !

Indulás: 2013. február első felében. Visszatérés Magyarországra: 2013. június végén. (Időtartam: 5 hónap) Csapatlétszám: 5 fő.

Amit biztosítunk

Kiutazás:
o A repülőjegy és egyéb utazási költségek árának 90%- a,
o összes egyéb költség 100%-ban: előzetes felkészítés, a kötelező oltások, vízum.
A kiküldetés teljes idejére Kongóban:
o ellátás: étkezés, szállás, egészségbiztosítás és gyógyszerköltségek
o közlekedés: a szállás és az iskola, árvaház közti napi utazás
o havi 80 euró zsebpénz
o helyi mentorok segítsége a munkavégzés során
o Magyarországi kapcsolattartás koordinátorral
Amit kérünk:
- Elkötelezettséget a segítő szolgálat, Afrika és az Alapítvány szellemisége iránt
- Nyelvtudás: a minél magasabb szintű francia nyelvtudás komoly előnyt jelent
- Önkéntes pozíció megjelölése
- Rugalmasság, kreativitás, önállóság
- Önerő biztosítása : 35.000 Ft (hátrányos helyzetű jelentkező számára nem szükséges önerő)

Pozíciók, amelyekre jelentkezhetsz

  • Angol nyelvű foglalkoztató (aki a többi önkéntes által képviselt ismeretanyagot angol nyelvre is átülteti a gyerekeknek, emellett angolt tanít, korrepetál)
  • Szociális segítő árvaházban (aki az árváknak tanórán kívüli foglalkozásokat tart, a mindennapi ellátásukban besegít, fejleszti a gyerekek szemléletét - a többi önkéntessel összehangoltan)
  • Sport és egészséges életmód felelős (aki sport és egészséges életmódra nevel, szabadidős tevékenységek ösztönzése, szervezése (football vagy más csapatjátékok, sportnapok), sportszerűségre tanít, ötleteket ad arra, hogyan aktivizálhatják magukat a gyerekek a saját környezetükben, elsősegély oktatás)
  • Globális nevelési, ifjúságfejlesztő és tehetséggondozó önkéntes (aki globális és demokrácia szemléletet fejleszt: emberi jogok, gyermekjogok, szegénység felszámolása, fenntartható fejlesztés, klímaváltozás, környezetvédelem témái, tolerancia, esélyegyenlőség és konfliktuskezelés tanít, aktivizálja a diákságot, a környező közösséget. Emellett segíti a fiatalokat a pályaválasztásban, munkaerőpiacra felkészít, fejleszti a diákokat: önéletrajz írásban, álláskeresési készségek kialakításában, önismeret és érdeklődési terület, lehetőségek felmérésében)

A felvétel, kiválasztás folyamata

Jelentkezés beküldése után:

  • Előzetes szűrés. (A kuratórium és szakértőnk által)
  • Személyes meghallgatás első kör
  • Személyes meghallgatás második kör
  • Végleges döntés a kiválasztásról: január elején.
  • A meghallgatást folyamatosan végezzük, a jelentkezések beérkezése szerint.
  • December és január: meghallgatás, felkészülés, felkészítés.

További információkért a Kongóban készült képekből összeállított galériánkat is megtekinthetitek!

Részletekért a következő e-mail címre írhatsz: Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Si Un Bal masqué ne figure pas parmi les plus connus de ses opéras, le fait divers qui inspira...
Kezdő szinttől bármilyen típusú és szintű nyelvvizsgára, érettségire, üzleti és állásinterjúkra,...
Se prolongeant sur plus de 45 jours (du 29 décembre 1944 au 13 février 1945), le siège de Budapest...
A néhai Diana hercegnő nevét fogja viselni az a tér Párizsban az Alma híd tövében, amely alatti...
Következzenek: pronom personnel, pronom réfléchi. Avagy személyes és visszaható névmások a...
Az ötszáz éves Chambord-kastély bélyege - Le timbre des 500 ans du château de Chambord
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó