Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A magyar lakosságnak nagyjából harmada tud társalgási szinten idegen nyelven beszélni - írja a teol.hu. De milyen nyelvet is érdemes tanulni?

Magyarországon a felvi.hu szerint a tanult nyelvek listáját az angol vezeti, második helyen a német áll, a harmadik a francia, a negyedik pedig az olasz. A lap írása szerint viszont újra kezd elterjedni az orosz is, és akik ezt a nyelvet választják, nagyot profitálhatnak a későbbiekben, mert hatalmas piac nyílik Oroszország révén.

Elhelyezkedhetnek tolmácsként, fordítóként, de nemzetközi vállaltoknál is kapcsolattartóként. Mivel az orosz gazdaság évről évre erősödik, ezért már a nyugati országokban is egyre jellemzőbb, hogy oroszul kezdenek tanulni a fiatalok.

Hasonlóan az oroszhoz a japán nyelv iránti kereslet is meg fog növekedni, hiszen egyre jobban terjeszkedik a japán piac Európában is, elég csak az autógyártásra vagy az elektronikai iparra gondolni. A japán nyelv népszerűségét mutatja, hogy az USA felsőoktatási intézményeiben a spanyol után már a második legnépszerűbb nyelv.

A kínai is hiánynyelvnek számít, pedig Kína erős gazdasága, kereskedelme, valamint nagy beruházásai igénylik az angol mellett kínai nyelven is beszélő munkavállalókat.

 

 

Si Un Bal masqué ne figure pas parmi les plus connus de ses opéras, le fait divers qui inspira...
Kezdő szinttől bármilyen típusú és szintű nyelvvizsgára, érettségire, üzleti és állásinterjúkra,...
Se prolongeant sur plus de 45 jours (du 29 décembre 1944 au 13 février 1945), le siège de Budapest...
A néhai Diana hercegnő nevét fogja viselni az a tér Párizsban az Alma híd tövében, amely alatti...
Következzenek: pronom personnel, pronom réfléchi. Avagy személyes és visszaható névmások a...
Az ötszáz éves Chambord-kastély bélyege - Le timbre des 500 ans du château de Chambord
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó