Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A nyelvtudás hatalmas érték, de megszerzése jelentős anyagi ráfordítást igényel. Most Európai Uniós forrásból a TÁMOP 2.1.2/12-1 "Idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése" pályázatból tanulhatsz idegen nyelvet és számítástechnikát.

A munkaképes korú magyar lakosság körében mind az idegen nyelvi, mind pedig az informatikai tudás szintje jelentősen elmarad az uniós átlagtól: kevesebben beszélnek idegen nyelveket, kevesebben használnak számítógépet és internetet, mint más uniós tagországokban.

A foglalkoztathatóság szempontjából ugyanakkor mind az idegen nyelvi, mind az infokommunikációs kompetenciák megléte egyre fontosabbá válik: nyelvtudás és digitális írástudás nélkül napról napra nehezebb elhelyezkedni, illetve állásban maradni.

A TÁMOP 2.1.2. „Idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése” program ezeknek a kulcsfontosságú kompetenciáknak a fejlesztését célozza: az állampolgárok minimális önrész vállalása mellett országszerte vehetnek részt a program keretében magas színvonalú idegen nyelvi és informatikai képzéseken.

Az országos kommunikáció és a képző intézmények által nehezebben elérhető, a képzésekre saját kezdeményezésre nem jelentkező, motiválatlan csoportok bevonásában és folyamatos támogatásában kulcsszerepet tölt be az eTanácsadók alkotta mentori hálózat.

A pályázat képzési támogatást nyújt személyenként akár 90.000 Ft értékben.

Az Idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése TÁMOP-2.1.2 program keretein belül dönthetsz úgy, hogy számítástechnika képzést és idegen nyelvi képzést is választasz a keretéből, vagy csak a nyelvtanulásra koncentrálsz.

Akár 120 órás idegen nyelvi képzésen is részt vehetsz a keretösszegből. Érdeklődj a nyelviskoláknál!

Az idegen nyelvi képzések megvalósulhatnak bármely élő idegen nyelvből, melyre az ajánlattevő iskola programakkreditációval rendelkezik. A képzések szintjemaximum KER B2 lehet.

A projektben részt vehet valamennyi, 18. életévét betöltött felnőtt, felső korhatár nélkül, aki:

  • nem áll középiskolával, felsőoktatási intézménnyel tanulói/hallgatói jogviszonyban – kivéve azokat, akik költségtérítéses képzésben vesznek részt;
  • ezen képzési programmal párhuzamosan nem vesz részt más hazai vagy Európai Uniós forrásból támogatott idegen nyelvi és informatikai képzésben;
  • valamint vállalja, hogy a képzés költségeit önrésszel egészíti ki.

Az önrész mértéke "jelképes" a támogatás összegéhez képest: annak a személynek, aki hátrányos helyzetű településen állandó lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, a képzés költségeinek támogatott összegét minimum 2% önrésszel kell kiegészíteni, minden más esetben minimum 5%-kal. Így 90.000 Ft. támogatás igénybe vétel esetén csak 1 800 Ft-tal, vagy 4 500 Ft-tal kell hozzájárulnia az akár 120 órát felölelő képzés díjához.

Si Un Bal masqué ne figure pas parmi les plus connus de ses opéras, le fait divers qui inspira...
Kezdő szinttől bármilyen típusú és szintű nyelvvizsgára, érettségire, üzleti és állásinterjúkra,...
Se prolongeant sur plus de 45 jours (du 29 décembre 1944 au 13 février 1945), le siège de Budapest...
A néhai Diana hercegnő nevét fogja viselni az a tér Párizsban az Alma híd tövében, amely alatti...
Következzenek: pronom personnel, pronom réfléchi. Avagy személyes és visszaható névmások a...
Az ötszáz éves Chambord-kastély bélyege - Le timbre des 500 ans du château de Chambord
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó