Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Több nyelvvizsgaközpont változtatott az írásbeli vizsga felépítésén: az Euroexamnél rövidebb lesz a feladatsor, az Origó a szóbeli felépítésén módosított. Van, ahol az árak változtak.

Áprilistól változtat a B2 írásbeli és a C1 szóbeli vizsgák feladatain az Origó nyelvvizsgaközpont. A B2-es vizsgán megszűnik a "közvetítés magyarról idegen nyelvre" feladat, így a vizsga 210 perces helyett 180 perces lesz.

A másik változás a C1 szintű nyelvvizsga szóbeli részét érinti: megszűnik a tolmácsolás idegen nyelvre, vagyis a "hallott magyar nyelvű szöveg összefoglalása idegen nyelven" nevű feladat. A vizsga ennek ellenére nem lesz rövidebb, a jelentkezők több időt kapnak a többi részfeladatra.

Euroexam

Az Euroexam angol és német nyelvvizsgáinak felépítése is változott: a „Nyelvhelyesség és szókincs” vizsgarészt törölték. A B1-es szintű írásbeli vizsga így 85 perc hosszú lesz az egynyelvű, és 120 perc a kétnyelvű vizsgát választók számára. A B2-es szinten az írásbeli vizsga hossza 95, illetve 130 perc, a C1-es szinten pedig 105, illetve 140 perc. A nyelvvizsgaközpont változtatott a szótárhasználat szabályain is: mostantól minden vizsgafeladatnál használhattok nyomtatott szótárat.

Több nyelvvizsgaközpontban változtak az árak

Több ezer forinttal emelkedett a legnépszerűbb nyelvvizsgák díja: az ECL, a TOEFL és a Rigó utcai szóbeliért és írásbeliért nem kell többet fizetni, a többi nyelvi centrum azonban változtatott a vizsgadíjakon. A 2013-as árakat itt találjátok.

Kezdő szinttől bármilyen típusú és szintű nyelvvizsgára, érettségire, üzleti és állásinterjúkra,...
Se prolongeant sur plus de 45 jours (du 29 décembre 1944 au 13 février 1945), le siège de Budapest...
A néhai Diana hercegnő nevét fogja viselni az a tér Párizsban az Alma híd tövében, amely alatti...
Következzenek: pronom personnel, pronom réfléchi. Avagy személyes és visszaható névmások a...
Az ötszáz éves Chambord-kastély bélyege - Le timbre des 500 ans du château de Chambord
Un naufrage fait au moins 7 morts à Budapest, un bateau suisse impliqué dans la collision.
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó