Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Hétfőn érkezett a szegedi kikötőbe a Croisi Europe egyik hajója, a Victor Hugo. Tokaj a célállomás, de a Tiszában nincs elég víz, ezért egy hetet Szegeden kell maradniuk a hajó utasainak- értesült a Szeged24.

A Victor Hugo hajó a Budapest-Újvidék-Tokaj útvonalon közlekedik. Fedélzetén főként francia, svájci és német turistákat szállít – mondta a Szeged24-nek Helene Stoebner, a hajó hotel menedzsere, aki hozzátette: a Victor Hugo a Dunán, a Tiszán és a Rajnán szállít utasokat.

A 2000-ben épített Victor Hugo összesen 100 utast tud befogadni, 49 kabinja van és 82 méter hosszú. Egy hajózási szakember a Szeged24-nek elmondta: ennél nagyobb hajók nem szoktak közlekedni a Tiszán, ugyanis a becsei duzzasztónál a méretesebb járművek már nem férnének át.

A héten többnyire esős idő várható Szegeden, illetve az ország keleti felén, így a Victor Hugo a jövő héten folytathatja útját Tokaj felé.

A Croisi Europe-nak összesen 29 – főként folyami – hajója van, amelyeken turistákat szállítanak Európa-szerte.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

Párizsban tárgyal Emmanuel Macron francia államfővel Orbán Viktor...
A Louvre gyűjteményének mintegy 250 ezer darabja költözik ki...
A párizsi rendőr-főkapitányságon két nappal ezelőtt négy áldozatot...
Nemzeti gyásznap keretében vettek végső búcsút hétfőn Jacques Chirac...
A peine rentrés d´une tournée chaleureusement accueillie aux...
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó