Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

 

Május elsejétől a vállalatok, nyár végétől pedig magánszemélyek is pályázhatnak nyelvtanulásra fordítható uniós támogatásra.

Egy felmérés szerint a felnőttek egyötöde állítja magáról, hogy beszél valamilyen idegen nyelvet, és az emberek 15 %-a nyilatkozik úgy, hogy beszél angolul - míg Szlovákiában és Csehországban kétszer ennyien beszélnek angolul.

A felmérések azt mutatják: a magyaroknak nagy szükségük van arra, hogy nyelvet tanuljanak.

Az idegennyelv-ismeretünk katasztrofális. Húsz százaléka mondja azt a keresőképes lakosságnak, hogy ismer idegen nyelvet, míg az álláspiacon megjelenő hirdetések 60 százaléka vár el tárgyalóképes idegennyelv-ismeretet – hangsúlyozta Salusinszky András, a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete elnöke. Ehhez a tanítási módszereken is változtatni kellene.

Nagy Dénes, az Educomm ügyvezető igazgatója szerint a nyelvtani alapozás volt a fő szempont a korábbi években, és ezért lehet, hogy szókincsük, a beszédkészségük nem fejlődött annyira.

A nyelvtanulás támogatására először a cégek pályázhatnak, már májustól. A magánszemélyek pedig nyár végétől. Várhatóan 100 ezren kaphatnak támogatást fejenként 90 órás nyelvi képzésre.

Több munka a rövidebb életért ? – Travailler plus pour vivre moins longtemps ?
Francia nyelvoktatás, korrepetálás, szinten tartás, francia közép- és emelt szintű érettségire,...
Si Un Bal masqué ne figure pas parmi les plus connus de ses opéras, le fait divers qui inspira...
Kezdő szinttől bármilyen típusú és szintű nyelvvizsgára, érettségire, üzleti és állásinterjúkra,...
Se prolongeant sur plus de 45 jours (du 29 décembre 1944 au 13 février 1945), le siège de Budapest...
A néhai Diana hercegnő nevét fogja viselni az a tér Párizsban az Alma híd tövében, amely alatti...
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó