Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Hétfő reggel érkeztünk az adjudant Szűtsről elnevezett táborba. Az első nap felvettük a felszerelést, megcsináltuk a belépő fizikai és úszástesztet és különböző oktatások voltak az erdei életről. Meg sorozatos erősítő gyakorlatok és szívatás, ez a képzés végéig állandó volt.

image

image

image

A következő egy héten reggel 5-kor volt az ébresztő, ekkor összepakoltuk mindenünket és 6 órára lementünk sorakozni. Vittük magunkkal a fegyvert, a zsákot, a málhamellényt és szakasz szinten 3 kötelet, 1 vagy 2 rádiót és 2 darab 20 literes vizeskannát, melyeknek mindig tele kellett lenniük. Büntetésként vagy erősítésként állandóan fizikai gyakorlatokat végeztünk, kúsztunk-másztunk a sárban, dombokra futkostunk fel vagy a folyóba ugráltunk. Mindehez olyan szűk időkereteket szabtak, hogy utána büntetésként újra tudják csináltatni. Emellett részt vettünk az aznapi programokon és oktatásokon is. Ebédre délben hagytak 10-45 percnyi időt, majd folytatódott mindez délután 4-ig. Ekkor hagytak magunkra a kiképzők, mi meg megfürödtünk a folyóba, kimostuk a cuccainkat, felvertük a tábort és megpucoltuk a fegyvereket. Majd másnap reggel kezdődött minden elölről.

Kedden a „Pecari” akadálypályával kezdtük a napot. Ez egy sárral teli árokrendszer különböző akadályokkal megtűzdelve. Ha apály van, akkor bokáig-térdig gázolunk a sárban, dagálynál viszont szinte teljesen ellep a víz, úgyhogy úszni kell. Az akadályok közül a legextrémebbek egy 5 méter magas emelvény, amiről aztán le kell ugrani, meg a két egymás feletti farönk fejmagasságban. Itt a sárból az alacsonyabbra, onnan meg a magasabbra kellett felhúzni magunkat, majd a sárba visszaugorva megismételni a műveletet még két rönkön. A Pecarit ennek ellenére szerettem, jó időket is mentem rajta. Délután tájékozódási kiképzés volt, aztán nekünk kellett végigjárni a kijelölt pontokat iránytűvel. Itt is jó időt mentem, nem úgy mint az utolsó helyezett kínai. Ő jutalomból kapott egy legalább 3 kilós keményfa iránytűt a zsákjába, a kiképzés végéig hordania is kellett.

A Pecari:

image

image

image

Szerdán reggel a tájékozódás folytatódott, de itt már a rajparancsnokok vezették a csapatot, nekünk csak gyalogolni kellett. Ezt a részt szerettük, mert itt legalább a kiképzők nem voltak velünk. Délután újra a Pecarin dagonyáztunk.

Képek forrása: Google (néhány képen francia tiszti iskolások vannak, nem légiósok)

Balázs / Francia idegenlégió / Idegenlégiós blog

Source

Hozzászólás (Facebookkal)

C'est voté. Le Parlement hongrois rend l'aide aux migrants passible de poursuites pénales. Et de...
Kezdő szinttől bármilyen típusú és szintű nyelvvizsgára, érettségire, üzleti és állásinterjúkra,...
Qui va encore nous faire croire que le livre est mort, tué par internet? Rassurez-vous, le livre...
Voil à une sortie quelque peu inédite p our clore cette saison musicale: l 'épreuve publique de...
Hat nagyszínpadi bemutatót tervez a 2018/2019-as évadban a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ), köztük...
Május 16-án Éric Fournier, Franciaország magyarországi nagykövete az Akadémiai Pálmarend lovagi...
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó