Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Október 2-án valami elindult Győrben.

Régóta terveztük, hogy a helyi Alliance Française-en belül létrehozunk egy önkéntes szervezésű klubot, ami teljesen szabad, célja a francia kultúra népszerűsítése, a nyelv gyakorlása kötetlenül.

Úgy egy tucat ember gyűlt össze ezen a délutánon, és mindenki nagyon jól szórakozott. Micsoda öröm látni ennyi emberen, hogy mind érdeklődnek a francia nyelv iránt, és mindenki a legtöbbet hozza ki magából, mert meg akarja értetni magát. Egy bolgár hölgy miatt aztán végképp "rá voltunk kényszerítve" erre, mert ő nem beszélt magyarul, a francia volt a közös nyelvünk.

Nem csak egyetemisták gyűltek össze... sőt! Idősebbek is voltak, és ugyanúgy társasjátékoztak, mint bárki más. Nem volt tétje a dolognak, csak a játék és a szórakozás volt a cél.

Szerintem ezért érdemes nyelvet tanulni és tanítani, hogy láthassuk: kézzel fogható eredménye van, és nem csak egy adott könyvben akarunk haladni vagy épp azért, mert a tanár azt mondja, hanem saját magunk miatt.

Zseniális volt ez a délután!

Ilyen rendezvényt egyébként havonta szeretnénk szervezni.

Ezen kívül a jövőben filmvetítések, kiállítások várhatóak. Ezekről részletek hamarosan.

 

Íme a legutóbbi esemény plakátja:

af club plakát

A peine retombées les fusées du feu d´artfice, au demeurant...
Ce lundi 19 août, Angela Merkel s´est rendue à Sopron, ville...
Le 20 août, les Hongrois vont célébrer leur fête nationale. Le temps...
Trottinettes électriques : mieux vaut s'assurer ! – Jobb lenne...
Cela avait débuté par la „Fête de la Musique” instaurée en 1982 par...
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó