Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Mais comment différencier tous ces félins qui se ressemblent tellement ? En dénombrant en catimini leurs sombres macules, ou plutôt en analysant leur complexe dentition ?{nomultithumb}

Hogyan lehet megkülönböztetni ezeket a macska-féléket, amelyek annyira hasonlóak? Titokban összeszámoljuk a sötét foltjaikat vagy teljes fogelemzést végzünk?

Le léopard : Espèce féline du genre Panthera, mesure de un à deux mètres de long, court à 65 km/h en moyenne, vit en solitaire. Aussi nommé panthère.

A leopárd: a macska-félék nemzetségébe tartozik, testmérete egy és két méter közötti, igen gyors, átlagsebessége 65kh/h; egyedül él. Másik közismert neve párduc.

Le guépard : Espèce féline du genre Acinonyx, musculeux et élancé, mesure entre 1,10 m et 1,50 m de long. Avec sa vélocité maximale de 115 km/h, il est le prédateur le plus rapide au monde.

A gepárd: Macska-féle, izmos, karcsú testű, valamivel több, mint egy méter hosszú. 115 km/h-s maximális sebességével a leggyorsabb ragadozó a világon.

Le jaguar : Espèce féline du genre Panthera, voisin de la panthère, mais plus costaud et robuste qu'elle. Il mesure de 1,12 m à 1,85 m et pèse jusqu'à 158 kilos. La robe du jaguar va du jaune au roux avec des rosettes noires.

A jaguár: Macska-féle, a párduc rokona, de robosztusab tastalkatú. Hossza 1.10-1,80m között, testsúlya akár 160kg is lehet. A jaguár bundája sárgától a vörösön át a feketéig változik az élőhelytől függően.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó