Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

De nos jours, de nombreuses personnes considèrent les règles d’éducation et de politesse comme quelque chose faisant partie d’un système ancien et obsolète. – Manapság sokan az oktatás és az udvariasság szabályait egy régi és elavult rendszer részének tekintik.

A párizsi katakombák hihetetlen története.

A sziget, ami néha Franciaországhoz, néha Spanyolországhoz tartozik

József Attila 1927 nyarán két hónapot töltött Cagnes-sur-mer-ben. Ezt a nyaralást párizsi tartózkodása folytatásában franciaországi útja befejező állomásaként kell felfogni. A 21 éves fiatal írót költői hivatása és érvényesülési vágya hívta a Szajna-parti fővárosba. 

Miért hívják a biciklit "kis királynő"-nek? – Pourquoi la bicyclette est-elle appelée la "petite reine" ?

Le 12 Mai, c'est la Journée des Infirmières – Az Ápolónők Nemzetközi Napja

Un adolescent claque la porte de sa chambre pour la énième fois et, comme punition, son père la coupe en deux. – Egy tinédzser sokadik alkalommal csapta rá hálószobája ajtaját édesapjára, büntetésként, apja félbe vágta az ajtót.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó