Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Le pont Neuf est, avec ses 238 m, l’un des plus longs ponts de Paris.

A Pont Neuf (magyarul Új Híd) 238 méteres hosszával Párizs leghosszabb hídjainak egyike.

Difficile d'évoquer les monuments de Paris sans parler du pont Neuf. Ce pont du XVII° siècle, classé aux Monuments Historiques et inscrit au Patrimoine Mondial de l’UNESCO, est le plus ancien pont en pierres de la capitale. Construit en deux parties, il permet de traverser la Seine de la rive droite à la rive gauche en passant par l’île de la Cité. Avec ses 12 arches volumineuses, le pont Neuf s’impose comme un monument incontournable à visiter notamment le soir, quand il s’illumine et joue de ses reflets dans le fleuve.

Nem könnyű felidézni Párizs látnivalóit anélkül, hogy ne említsük meg a Pont Neuf hidat. Ez a tizenhetedik században épült híd történelmi emlékmű, amely szerepel az UNESCO Világörökség listáján. Két részből áll, a Szajna jobb partját köti össze a bal parttal, áthaladva az Ile de Citén. Tizenkét hatalmas félköralakú ívével a Pont Neuf kihagyhatlan látványosság, különösen éjszaka, amikor ki van világítva és tükörképe visszaverődik a folyóban.

Source : patrimoine

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó