Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Yannick NoahTeniszcsillagként vált ismertté a nyolcvanas években a francia Yannick Noah, de legjobb eredményeit a zene világában érte el: 2010-ben ő lett a legtöbbet kereső francia zenész.

A Challenges gazdasági magazin által csütörtökön közzétett sorrend szerint az 50 éves mindig jókedvű reggae-énekes tavaly 3,8 millió eurót keresett, és népszerűsége továbbra is kikezdhetetlen. Legújabb, tavaly augusztusban megjelent Frontieres című albuma eddig 400 ezer példányban kelt el, a szeptemberi lemezbemutató koncertjére 50 ezren voltak kíváncsiak a Párizs közeli Stade de France-ban.

David GuettaAz egykori teniszezőt egy DJ, David Guetta követi a legjobban kereső francia zenészek sorában 3,2 millió euróval. Guetta az egyetlen olyan francia nemzetiségű világsztár, akinek külföldi jövedelmei jóval meghaladják a franciaországi bevételeit - jegyezte meg a Challenges. Mylene Farmer

A harmadik helyen végzett 3,1 millió euróval Mylene Farmer énekesnő, akinek legújabb albumából a megjelenés hetében 140 ezer példány kelt el. Ennyire sikeres indulása még egyetlen lemeznek sem volt Franciaországban.

Christophe MaéA negyedik helyre került Christophe Maé, aki 2010-ben 1,9 millió eurót keresett, őt Eddy Mitchell követi, aki búcsúturnéjának köszönhetően 1,5 millió euróval zárta a tavalyi évet.

A 2010-es év nagy vesztesének tekinthető Johnny Hallyday, aki a 14. helyre csúszott vissza a két évvel ezelőtti első helyéről. Az egyik legismertebb francia rocksztár a világon 2009-ben 11 millió eurót keresett, de egészségügyi problémák miatt tavalyi országos turnéját kénytelen volt lemondani és így "csak" 1 milliót könyvelhetett el egyéb bevételeiből.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó