Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A francia dolgozók híresek arról, hogy sokat sztrájkolnak, de egy utazási iroda felméréséből most az is kiderült, hogy ők azok, akik a legtöbb szabadságot veszik ki egy évben.

A francia munkavállalók a fejlett országok dolgozói közül a legtöbb szabadnapot veszik ki - derült ki az Expedia online utazási iroda felmérésből, amely szerint a franciáknak átlagosan 37,5 nap szabadság jár, és ennek a jelentős részét (átlagban 34 napot) ki is veszik.

Az olaszok a rendelkezésükre álló átlag 32,5 napjuk 82 százalékát használják ki, a spanyolok pedig 32 napból 89 százalékot vesznek ki pihenésre.

Nem meglepő módon a japánok bizonyulnak a legdolgosabbaknak: egy évben mindössze átlag 16,5 nap szabadságot kapnak, de csak kilencet töltenek a munkahelyükön kívül. Az amerikaiaknak is mindössze 17 nap jár, de abból a legtöbben 14-et ki is vesznek.

A dánok, a németek és a norvégok azok, akik a leginkább kihasználják a számukra biztosított 29, 27,5 illetve 28 napjukat, mivel a szabadságuk 93 százalékát kérik ki a főnöküktől.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó