Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Tudományosan is kimutatták, hogy egy idegen nyelv elsajátításában kulcsszerepet játszik, ha az ember rendszeresen hallja azt a nyelvet rádióból, tévéből, magnóról vagy az eredeti környezetben, még akkor is, ha sokáig egy mukkot sem ért belőle.

Ahogy mondják, szoktatni kell a fület az idegen nyelvhez, és bármily furcsán hangzik, de akkor is mindennap legalább fél vagy egy órát kell hallgatni az elsajátítani kívánt nyelvet, ha az ember egy szót sem ért belőle. A nyelvtanulás akkor a leghatékonyabb - és ezt nemrég új-zélandi kutatók mutatták ki -, ha az ember minél többet hallja az anyanyelvükön beszélőket.

Szoktatni kell a fület az idegen nyelvhez.

 

Arról van szó, hogy az agyban teljesen új neuronkapcsolatoknak kell kialakulniuk, és ehhez az eredeti beszéd megszokása és rengeteg ismétlés szükséges. Azért nehéz egy új nyelvet megtanulni, mert a megfelelő agyi struktúrák hiányoznak, ám ezek kialakulását elsősorban az idegen nyelv rendszeres hallgatása segíti elő.

Naponta egy-két nyelvóra nem elég, ki kell egészíteni a nyelv fél vagy egy óra hallgatásával is, és bár törekedni kell rá, hogy az ember minél jobban értse, amit hall, ha alig ért belőle valamit, ezt semmiképpen sem szabad frusztrációnak felfogni, mert így is rengeteget használ. Dalok hallgatása is kitűnő módszer, de még jobb külföldi tévéműsorok vagy filmek nézése.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó