Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech
Hamarosan bárhol lehet robogót bérelni és leállítani a főváros utcáin, ahol csak akarjuk.
 
Il sera bientôt possible de louer un scooter n’importe où et le restituer où on le souhaite dans les rues de la capitale. 
 
 
A Velib 2007-es és az Autolib 2011-es  beindítása után jöhetnek a robogók. Várakozva az önkormányzati szolgáltatásra, a "CityScoot" kézbe vette az ügyet. Június 30-tól 70 robogót állít forgalomba, hogy a felhasználók teszteljék.
 
Après le lancement de Vélib en 2007 et d’Autolib en 2011, place aux scooters. En attendant un service de la mairie, l’entreprise privée  "CityScoot" a pris les devants. 70 de ses scooters vont être mis en place dès le 30 juin afin d’être testés par les utilisateurs.
 
 
Ha a kísérlet sikerrel zárul, akkor 1000 robogó lesz elérhető 2016. januárjától. Nyilvánvaló, hogy ez messze elmarad a 12.897 fővárosban keringő bicajtól. De az új szolgáltatás fontos eszköz lehet: a felhasználók a város bármely pontján felpattanhatnak rá és ott hagyhatják, ahol éppen jól esik.
 
Si l’expérience est concluante, ce sont 1.000 scooters qui seront mis à la disposition de tous, à partir de janvier 2016. Evidemment, on restera encore très loin des 12.897 Vélib qui circulent dans la capitale. Mais le nouveau service présente en revanche un atout de taille : les bénéficiaires peuvent prendre et restituer les scooters à n'importe quel endroit dans la ville.
 
Forrás: L'observateur
Fordítás: P.E.
A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó