-
-
Tudtad, hogy...
A Le Cordon Bleu név egészen a XVI. századig nyúlik vissza. Ekkor alapította III. Henrik az egyik leghíresebb rendet Franciaországban: a Szentlélek rendjének szimbóluma egy kereszt volt, amely egy kék szalagon lógott.
Az ugyanazon nevet viselõ szakácsiskola a XIX. század végén jött létre. Alapítója Marthe Distel volt, a La Cuisiniére Cordon Bleu Magazine újságírója és kiadója. Elsõ fõzõbemutatójukon felállították a világ legelsõ elektromos tûzhelyét, amely óriási reklámot biztosított a magazinnak.
Ezt követõen szinte özönlöttek fõzõiskolájukba a leghíresebb szakácsok, késõbb pedig nemcsak séfek, de világsztárok is szükségét érezték, hogy megforduljanak itt - köztük Dustin Hoffman.
Ma a Le Cordon Bleu 29 intézményt mûködtet a világ 5 kontinensén, és évente húszezren végzik itt el szakács vagy cukrásztanulmányaikat. A tanárok Michelin-csillagos éttermek mesterszakácsai illetve cukrászai.
Nemcsak fõzni-sütni tanítanak itt - elég borsos áron - hanem az elkészült finomságokat a világ számos táján értékesítik.