Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A "Szépség szigete" kifejezés Korzika szigetét illeti, mely a Földközi-tenger szívében található 170 km-re a Côte d’Azur és 70 km-re Toszkána partjaitól.

Erre a csodás francia szigetre egyszerre jellemző a finom homokú strandok és kristálytiszta türkizkék tenger, illetve a hegyi erdők és tradicionális falvak is.

A Földközi-tenger szigetei közül Korzika nem csupán a legzöldebb, de a legváltozatosabb és természetében leginkább megóvott sziget. A vadregényes Korzika számtalan kellemes meglepetéssel szolgál a legtapasztaltabb utazóknak is, baráti társaságoknak vagy családoknak, aktív utazást kedvelő fiataloknak, vagy azoknak, akik egy „mini kontinenst" keresnek a jól ismert útirányokon kívül.

Hagyd, hogy elkápráztasson a tengerpart szépsége, a középkori genovai erődök történelme, a partvidék vagy a hegyek vadregényes tája... melyek, mintha mind az 5 kontinensről egyszerre lettek volna kölcsönvéve.

 

Fontos szerepet tölt be ennek a barátságos szigetnek az életében a gasztronómia és a helyi ízletes termékek élvezete is.
 
Fedezd fel a érintetlen természet részegítő szépségét, az ősi hagyományok bölcsőjét és a szabadtéri kikapcsolódásokra egész évben alkalmas álomkörnyezetet.

Fedezd fel Korzika érzelemmel teli vidékét!

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó