Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Új funkció érhető el a Gmail Labs kísérleti szolgáltatásai közt: a Google ingyenes levelezőjét automata fordítófunkcióval lehet felvértezni. A digitális tolmács egyelőre csak magyarra képes fordítani, és tudása sem teljesen tökéletes.

Április elsején indította el a Google kísérleti kütyüket felvonultató szolgáltatást, a Gmail Labset, amely szerdán a hazai felhasználókat is érintő újítással bővült. A Gmail webes felületén a felső sorban lévőő Beállítások menüpontra kattintva, a Labs fül alatt lehet bekapcsolni a kísérleti funkciókat, melyeket a későbbiekben a menüben megjelenő zöld lombikra klikkelve lehet elérni.

A magyar felületen Üzenetfordítás néven elérhető funkciót a Gmail Labs felületén kell bekapcsolni úgy, hogy a mellette lévő rádiógombot az Engedélyezés pontra kattintjuk át. Ezt követően az olyan idegennyelvű leveleket, amelyeket a Google fordítószolgáltatása, a Translate (Fordító)támogat (ez 41 nyelvből képes tolmácsolni), automatikusan magyar nyelvűre tudja lefordítani. Sajnos magyarról idegennyelvűre egyelőre nem lehet elvégezni a szövegek konverzióját.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó