Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Nem létezik jogi ekvivalencia a külföldi és a francia diplomák között. Mint számos másik európai országban, a francia felsőoktatási intézmények független döntésjoggal rendelkeznek a diplomák ekvivalenciája és a felvételről való döntés területén.

Egy EU tagállam hallgatójának joga van más EU tagállamban képzést kezdeni illetve folytatni, akár egyéni mobilitás, akár egy szervezett mobilitás (például SOCRATES program) keretében. Ilyen esetben a kreditátvitel - az európai képzések esetében az ECTS rendszer - az kerül használatba.

Az ENIC-NARIC központ tájékoztatást tud adni a külföldi diplomák elfogadásáról Franciaországban és igazolásokat tud kibocsájtani, melyek a diplomát kiadó országban tanúskodnak a diploma szintjéről.

A diplomák szakmai elfogadása érdekében az Európai Bizottság két olyan rendelet bocsájtott ki (89/48 CEE et 92/51 CEE), amelyek egy általános diploma elfogadási rendszert alakítanak ki. Ezek minden képzet embernek lehetővé teszik, hogy származó országában nyert szakmai képzettségét elfogadják mindenhol Európában, azzal a céllal, hogy foglalkozását más tagállamok szabályzatai alatt is tudja végezni.

Amikor egy foglalkozás nincs jogszabálynak alávetve a fogadó államban, akkor a diploma és a szakmai képzetség felmérése a munkaadó saját megítélésére van bízva.

További információkért, kattints ide…

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó