Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A Konzul felelős a francia közösségért, amelynek a helyi jogrenden belül biztosítja védelmét a külföldi hatóságokkal szemben és amelyet a francia törvényeknek és jogszabályozásnak megfelelően igazgat.

Feladatának végrehajtásában segítségére lehetnek a tiszteletbeli konzulok és a konzulátusi munkatársak is. Ezen felül különböző, a francia közösséggel kapcsolatos funkciókat tölt be :

  • Jegyzékbe veszi a körzetében lakó franciákat
  • Anyakönyvvezető
  • Megbízásai közé tartozik a közjegyzői funkció betöltése, a katonai kérdések (a nemzetbiztonság napjának megszervezése), illetve az útiokmányok és a személyi igazolványok kibocsátása (amennyiben bejegyzett kérelmezőről van szó)
  • Biztosítja a konzuli védelmet letartóztatás, bebörtönzés, súlyos baleset vagy betegség esetén, beavatkozhat hazatelepítés esetén is
  • Megbízásai közé tartozik a szavazati jog külföldön való gyakorlásának körülményeinek ismertetése
  • Elnököl a helyi ösztöndíjbizottság, a szociális ügyekkel foglalkozó konzuli bizottság, valamint a foglakoztatási és szakképzési ügyekkel foglalkozó konzuli bizottság ülésein.
A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó