Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech
A középkorban ugyanis, mint ismeretes, a kalandozó magyarokat Európa-szerte rettegték. A tõlük való félelem és az irántuk való gyûlölet miatt Nyugat-Európában emberhúsevõ, vérivó szörnyekként beszéltek róluk, és nevükkel a rosszalkodó gyermekeket ijesztgették. A francia, majd innét az angolba is átment „ogre" elnevezés, amely mint az emberevõ szörny mesealakja vonult be a középkori mitológiába, a magyaroknak a középkorban elterjedt „Ugri" (ugor) nevébõl ered, miként a Hungary, Ungarn stb. nevek is (amelyeket - némi túlzással - így már Ogreországnak is fordíthatnánk). Megfontolandó, hogy nem lendíthetnénk-e fel idegenforgalmunkat a világhírûvé lett, „távolba szakadt hazánkfia", Shrek nevével, mondjuk ilyen szlogenekkel:
„Az ogrék tárt karokkal várják Önt! Töltsön néhány hetet Ogreföldön!" (Hetek)
A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó